Posts Tagged ‘rush’

Makanan lewat malam

Sebagai menusia dengan tajuk pereka grafik didahi, tiadalah dapat saya mengelak dari bekerja lewat malam, saya fikir rakan-rakan sejawat juga senasib sama, bila sudah dipaksa badan kerja lewat malam, harusnya saya kekal dengan tumpuan penuh, tumpuan penuh berarti segala perkara yang memungkinkan tubuh kekal hidup hingga tujuan kerja malam tersebut tercapai

Kemudian saya terpaksa makan dan makan dan makan sambil bekerja, perihal ini mendorong kepada sikap suka makan hingga terbawa-bawa pada waktu siang, waktu santai, waktu hidup biasa — hasilnya tubuh yang kembang — dan pabila rakan saya menegur sinis/mengejek, apalah mampu saya buat, senyumkan sahajalah, maafkan mereka kerna tidak mengetahui, bak kata orang kulitnya putih yang tinggal di barat itu “Forgive is the sweetest revenge” (eh…apa pulak ni??)

aku baca blog jiji tadi pagi, nampak blog nama pornstar (maybe aku baru discover), so aku try taruk nama aku, kakakakak

tanglong :: SARGEANT STIFFY, kamal :: HARD HEAD

of coz la kalu buat 2nd time dah jadi nama lain, kerkerker, random name je tu awak weh!! takpe2, nama 1st tu la yang aku amik even aku tak sure pon apa nama btol kalu btol2 convert ke P* name, ke aku nak pakai nama asal je ah?? mesti la malu en masrun nnt…deng~

tadi malam aku lupa nak unsilent hp aku, 13 miskol isteri tercinta aku bagi, sori dinda, kanda tersasul ingatan, semalam sakit belakang yang amat sgt, sampai aku mimpi wife aku urut siap bagi bunyi PRAKK!! memang sedap gilos, so sepanjang malam aku mimpi dengan tulang belakang aku dah sehat, tapi tadi pagi bangun baru aku sedar tak sehat lagi, tu mimpi jeh, demmm~

duet dah makin kurang ni, harap sgt2 esok dapat gaji, tak larat dah nak pinjam wife jeh, dia pon ada mende nak pakai, hurm…aku tanak start blog pasal duet lagi, insyaallah ada rezeki, ada la nnt 🙂

selamat pagi encik2!! aku nak buat keje

p/s :: serius lega btol wife aku urut dalam mimpi semalam, cam real dowh! RAWK!! (adi mesti tak ske aku sebut rawk!! kakakakak)

i’m in a rush~

Posted: 24 : 06 : 2009 in Lupa Tag!
Tags:

rushing, harini aku kalu bleh nak siapkan keje ni cepat2 sebelum cuti, minggu depan bleh buat keje lain, dengan harapan programmer baru ni bleh buat apa yang aku mintak (semalam ada argument skit, aku tepaksa fight pasal aku malas nak tukar byk kali)

tadi malam tak kuar makan, tapi dah call ana sama adi cakap nak kuar makan, sori encik2, aku mengantuk gila!! kat ofis memang aku tak kuar makan, mcm diet, tapi takde duit sebenanya :D, harap2 dapat gaji cepat, dahla bulan ni aku masuk half month, hurm….janji ada duit nak makan, gaji insyaallah 27…katanya la~ tapi 27 hari sabtu, camno encik??

aku ske keje rushing, bak kata hamka : perasan sibuk, bwk moto dtg ofis pon aku rushing, masa nak bawak aku slalu bertekad nak bwk slow2 je, rilek2 je, tapi sampai atas jalan tak tahan plak tgk ex5 bwk 90km/j

kebanyakan org camtu kot, bangun tido malas btol, nak gi ofis malas btol, kat atas jalan bwk laju2 sebab tak sabar sampai ofis, dah sampai ofis, tak sabar nak balik umah plak, sume org homesick kot :D…aku pon camtu, tak dapat juice of awesome job, unless aku keje kat umah, tu adalah satu ke-happy-an yang melampau n aku ‘berazam’ akan buat keje btol2, menjadi pekerja yang baik!!! (aku tau takkan…)

pagi tadi aku buat telur separuh masak, tak jadi, demmit!! last2 masuk microwave; nasihat aku, jgnla masak telur dalam microwave…mcm plastik telur tu kang~ yulk!