Posts Tagged ‘manis’

Manis

Posted: 23 : 07 : 2009 in Lupa Tag!
Tags: , , ,

air manis dan air suam (courtesy of http://asleez-asrolareleez.blogspot.com)

kat sebelah ofis aku terdapat seekor kedai makam makan, pagi je aku makan situ pasal pakcik kedai tu sgt isu sebab aku tak minum air manis, dia cakap karang aku takde tenaga nak buat keje, atleast minum kurang manis, janji air tu bewarna la kot, oh tidak pakcik, aku dah explain kat pakcik tu aku ada batu karang, aku cuba jaga supaya batu tu tak menyakitkan buah pinggang n hati aku lagi, so aku kenala jaga hati batu karang tu

pakcik tu counter balik cakap dia pon ada batu karang, tapi dia ok je minum air manis, lantak kau la pakcik, doktor kata org batu karang takleh minum manis selalu, gula tu karang tepu tu yang jadi batu (setakat yang aku tau, wallahualam), daging pon kena jarang, bayam pon takleh, pisang pon sama (merujuk sebuah website la, aku tak igt add dia apa, malas nak carik)

nantila ye pakcik, bila aku dah bersedia nak minum manis nnt aku minum manis, pakcik tu maybe tak puas hati pasal kalu aku dtg cam tak balik modal je, ala…rezeki ada kat mana2 pakcik, kejap lagi aku nak gi sarapan, aku rasa pakcik tu takde pasal semalam dia cakap dia anta makanan ke putrajaya, 5hari ni, tu kan dah rezeki, setakat nak aku minum air teh ke nescafe ke, apa la sgt byknya, nak isi minyak motor bleh, tapi tak jauh mana la n pakcik tu tak naik motor, dia naik kereta, mpv lagi, kalu isi $1.20, sekali press je kot

————————————————————-

tadi malam jiran depan umah aku (apparently mabuk, base on gaya dia melayang) mengamuk kat umah akak2 kilang sebelah umah aku, mencarut ke mende sume, family dia dok panggil2 dari depan umah dia, hesh~

lepas tu aku tatau apa jadi, tetiba dia bunyi mcm sedih dia cakap kaki dia kena langgar (sebelum tu aku dengar kereta lalu agak laju), dia cakap kaki dia sudah pecah, tu dia ajak gaduh…

tak pape pon sebenanya, kaki dia ok je, dia berhalusinasi kot…atau dia minum air manis byk sgt…damn~