Posts Tagged ‘cakap banyak’

Makanan lewat malam

Sebagai menusia dengan tajuk pereka grafik didahi, tiadalah dapat saya mengelak dari bekerja lewat malam, saya fikir rakan-rakan sejawat juga senasib sama, bila sudah dipaksa badan kerja lewat malam, harusnya saya kekal dengan tumpuan penuh, tumpuan penuh berarti segala perkara yang memungkinkan tubuh kekal hidup hingga tujuan kerja malam tersebut tercapai

Kemudian saya terpaksa makan dan makan dan makan sambil bekerja, perihal ini mendorong kepada sikap suka makan hingga terbawa-bawa pada waktu siang, waktu santai, waktu hidup biasa — hasilnya tubuh yang kembang — dan pabila rakan saya menegur sinis/mengejek, apalah mampu saya buat, senyumkan sahajalah, maafkan mereka kerna tidak mengetahui, bak kata orang kulitnya putih yang tinggal di barat itu “Forgive is the sweetest revenge” (eh…apa pulak ni??)

hari2 biasa

Posted: 30 : 07 : 2009 in Waktu biasa
Tags: , ,

dream house (coutersy of static.coolpicking.com/coolpicking.com)

dream house (coutersy of static.coolpicking.com/coolpicking.com)

semalam aku tak on ym, malas, aku gayut ngan wife aku sampai mengantuk, amazingly aku mengantuk pukol 10, dah 2 malam tido awal, nak buat keje pon malas, tapi tadi pagi aku bangun awal la jugak

————————————————————————————–

ouh aku tak crita lagi jiran depan umah aku, yang haritu mengamuk kat jiran sebelah umah aku, kemarin dia mengamuk lagi, aku tgh nak mandi, tu tak jadi mandi, pegi mengintai kejap, dia mengamuk kat umah dia, dia baling sume pasu2 bunga, dia pecahkan kerusi (the funny part is, mula2 dia hentak kerusi plastik tu kat tiang, tu tak pecah, malu kot, dia hentak plak kat lantai, baru pecah), dia buang motor, tu dia marah2, ada plak budak kecik naik basikal slow je lalu depan umah tu sambil tgk, aku takut je budak tu kena tibai, nasib baik tak, apatah dia hangin, maybe dia mabuk lagi kot…malas aku nak layan, aku gi mandi, aku denga jela dia melalut2, tu dia marah sapa tah, jiran jugak kot, dia soh masuk dalam umah, tu dia cabar plak lagi “kau igt kau kuat?? saya lagi kuat!!”…cewah…dah pakai ganti diri kau, pakai saya plak, konflik btol

semalam aku nampak dia berlegar2 kat depan umah dia lagi, carik pasal lagi kot, tapi takde apa2 terjadi, takde point dah kot, kesian tgk kan, tapi takut la jugak neighborhood camtu kan….nak kompol duit cepat, nak beli umah lain, menakutkan je dok kat sini hurm….

rumput depan umah dah mcm hutan dah, bila tah nak potongnya…..

kucing batu cantik!!

yang 1st tu maybe tak begitu famous, slalunya pakai ngn mmber2 dekat ngn aku je, ramai org skang suka pakai BRO, secara hemsemnya aku tak ske psl….cam tak best langsung, kakakakaka, so aku pakai DUDE,

“ni camna a dude?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. dude, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. dude, kang kalu dah settle bagitau, aku belanja kau makan”

ni contoh ayat la, aku ske pakai dude, sebab mcm sebaya, takde nak respek sgt, aku perasan org yang pakai bro ni dia akan disertakan ngn nama org yang di rujuk tu, contohnya;

“ni camna a bro tanglong?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. bro, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. bro tanglong, kang kalu dah settle bagitau, kau belanja aku pizza”

tengok tu, tak best kan pakai bro?? kejap ada nama, kejap takde, serasa aku la…dia cam menambah respek la kononnya, mungkin pada si pemakai bunyi dia stylish n penuh kesantunan, tapi bagi aku, cam disturbing sebab kau akan menggayakan cara percakapan tu penuh konfiden yang dibuat2 n muka yang cukup hemsem kalu kau cakap masatu ada awek chantek dekat2 ngn kau, kalu tak chantek pon, maybe just nak tunjuk kau cukup manly dan hebat diranjangan

oh btw, sesapa yang guna BRO instead of DUDE mcm aku guna, jgn snap, ini hanyalah luahan seorang jantan kepada kawan2nya yang sudi membaca blognya

sebelum aku guna dude ni, aku panggil org pakai DOL n WAKDOL, ternyata pada aku adalah lebih melayu dan lebih mesra rakyat, tapi ada jugak yang snap, “weh, aku bukan dol ah~”, sori kawan, itu bukan penghinaan, itu panggilan dari seorang lelaki kepada lelaki yang lain, sama level mcm kau panggil org tu mat, mamat, yop, ayob, si polan ke hapa ke lagi tatau, kalu kau gunakan ayat tu dalam kadar yang mesra alam kat aku, takdela aku nak snap, kalu kau pakai ayat tu, even panggil bro sekalipon sambil gaya mcm nak ajak gaduh, bunuh n rogol wife aku, memang la aku snap~

sejak aku bergiat aktif ngn deviantart, aku panggil mmber2 aku dude, ada yang folow, aku nak try pakai mate plak masa akan dtg, tapi cam bunyi mat la jugak kan, ke kalu aku panggil mat nnt ada mmber snap igt dia cam kampung gila aku panggil mat, takpe, nnt aku test 😀

budak pompuan aku tatau korang panggil sesama korang (secara general) apa, minah?? betina?? nek?? pompuan tu??, apa2 pon, aku tau korang lebih sopan, maybe awak @ dirimu @ dikau @ adinda @ saudari @ cik @ puan @ tuan hambi (hamba untuk laki, tau!!) atau apa jeh, janji manis2 bunyinya

BEB ni aku no komen pasal aku cam 50 -50 bila org panggil aku BEB masa becakap ngn aku, maybe aku tros terasa 2 alam masatu, tapi tanpa nafsu (nafsu dijual berasingan)

lagi 3omin saudari aku nak abis kelas pjj dia kat upm, aku nak kena jemput saudari aku, nnt aku nak try bahasakan saudari aku saudari masa becakap, camna eh bunyinya?? mesti dia igt aku tebiat atau amnesia, takpe, kita cuba

p/s :: panggillah sesapa pon ngn gelaran apa pun, tapi kalu mulakan ngn salam mesti lagi best (wah cam baik gila aku, kakakakaka)