S E N G A L ! !

Posted: 04 : 01 : 2010 in Lupa Tag!

aku dari perak tadi pagi pukol 4.45, ujan lebat sampai kat bidor, pastu berenti pastu ujan balik, ujan berenti ujan berenti sampai la kat balakong tadi kol7.15, dengan basah (bia pon dah pakai baju ujan), sejuk, letih mengantuk, tros call lina cakap aku dah sampai, 1st thing dalam kepala nak basuh baju, makan, tido kejap

masuk umah tros tanggal seluar basah masuk washing machine, pastu aku gi korek beg aku yang separa basah, amik sume baju masuk washing machine, basuh baju2 tu sume, pastu aku makan kuey tiaw mak metua aku tapaukan sebelum gerak tadi pagi (kol3 dia bangun masakkan aku kuey tiaw)

memang target aku nak kenyang pastu belingkar, sejuk plak tu, aku slowkan tv pastu aku cuba tido ngn perut penuh dengan kuey tiaw goreng, tgh tido washing machine aku bising2 plak, mesti aku tetinggal duit syiling dalam tu, biakan jela, tapi tak penah plak syiling bunyi kuat gila babi camtu, aku malas gila nak layan, aku tutup tlinga ngn bantal kecik, tapi denga jugak, takut washing machine aku rosak, aku bangunla dengan mata half open

aku stop kejap washing machine, korek2, jumpa duit, 5c, korek lagi, 10c, korek lagi rasa bende besar, “takkan sabun buku kot??” aku fikir camtu mula, tapi aku tak tarik keluar, rasa kat dalam tu, rasa mcm familiar

sekali aku kenal rasa tu, naik tros darah atas kepala, cerah secerah tengah hari mata aku, henfon aku dah betakung air dalam tu!!, panik jugak, bukak segala2 yang bleh tefikir kat kepala, pastu aku jemurkan, meleleh2 air, hurm…..

aku tak larat nak fikir, sendat pala otak akutgk hp tu, takpelah, aku cuba tido lagi, tapi takleh nak tido, aku baring tak sampai seminit pon, aku bangun balik, jam dah kol 8.15, aku slow2 siap nak ke ofis, segala barang dalam beg besar tadi aku transfer masuk beg rutin pegi ofis, mata still berat lagi, pakai jaket, tapi mata kat tv, sambil kutip kunci moto n kunci umah, kepala blank habis

skali lagi pala hotak aku bercahaya dengan halo yang kuat, aku raba2 bontot……WALLET!!!

damn……..

Advertisements
Comments
  1. Ee says:

    wallet tertinggal ke?

  2. Fishballisme says:

    agak sengal weh! hahaha

  3. bajak says:

    Memang Sengal..lukih gitar satuu!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s