Archive for October, 2009

ASTRO PRIMA 105

Posted: 19 : 10 : 2009 in Lupa Tag!
ASTRO SUX (image courtesy of tvb.com)

ASTRO SUX (image courtesy of tvb.com)

itu tajuk yang terang2 aku nak critakan harini, selepas (aku tak kira) beberapa lama aku tak tulis blog, (malas dowh!!), harini aku free dan rasa nak demam, makanya aku tulis blog sekejap walaupun tgh pening2 lalat skarang, hadeh

kehadapan ASTRO yang aku tak paham apa korang fikir,

aku ske tgk pe ramlee sebelum aku tido, nnt aku tetido sendri dengan tv tepasang, kalu takde crita p ramlee, aku tido je tros, tapi aku tetap jugak tido awal kalu ASTRO tayang RAGAM P RAMLEE…aku tak paham kenapa ASTRO nak potong part amik ekor tu…aku rasa P Ramlee cuba nak bagi contoh yang mende tu salah, bagi teguran sinis, bukan mengajak org main ekor (??), tapi part tu di potong, yang tinggal cuma part menyanyi, drama melayu, pastu abes

ASTRO menjadi bodoh sebab tak faham apa yang P Ramlee nak sampaikan, ia adalah sinis ye saudara saudari sekalian, tapi ASTRO tetap tayangkan sebuah drama siri bertajuk VEGAS yang tentu2 maksudnya di situ adalah gambling dan megajak kepada kemurkaan,

ok, kalu point ASTRO adalah sebab “crita P Ramlee ramai org melayu ISLAM tgk, tak elok tayangkan mende2 khurafat mcm tu”…aaaa…mungkin jugak kan?? tapi seperti yang aku sebut, itu adalah teguran sinis P Ramlee ke atas org2 yang ske khurafat dan menduakan ALLAH, tak ke ASTRO terfikir yang VEGAS jugak ditonton oleh kebanyakan org melayu ISLAM, aku tatau apa impak dari crita tu, tapi yang pasti, takde mende elok pon,takde mende mengajak kepada mengingat ALLAH pon or atleast memberi pembangunan kepada negara atau meningkatkan sivik masyarakat

sedang ASTRO sebok memotong scene2 dalam criat P Ramlee ni, aku menjadi semakin pelik sebab takde plak scene2 dalam iCarly (nickelodeon) dipotong, ada scene lip kiss pe bagai, berangan nak jadi dewasa, nak itu nak ini, nak konek, nak fucking, kamon man…itu adalah cara pemikiran yang salah…siap jadi iklan lagi minah carly tu kissing…apa mende korang ni??

kau nak letakkan mende tu sebagai “diminati ramai”, crita2 P Ramlee tak diminati ramai ke?? secara peribadi dan pengalaman aku sendri yang pernah jadi seorang budak, sketsa dalam RAGAM P RAMLEE takde plak encourage aku nak pegi main ekor ke hape, tapi hiburan2 berbentuk ke-org-putih-an ni byk merusakkan keremajaan aku jugak…

jadi, aku tak paham n sgt protes atas kebudohan ASTRO memotong sketsa dalam RAGAM P RAMLEE tersebut, ia adalah tak masuk akal, dan tidak wajar, aku tau kau dapat lesen full nak tayangkan crita tu, atleast be fair kepada budak2 zaman skarang yang tak penah tgk full version of the movie, tu pon mak aku cakap dalam PENDEKAR BUJANG LAPOK, ada lagi scene sebelum bujang2 tu sampai penambang n menghuru harakan keadaan, aaaa tu kalu korang tatau, wajibla jugak, pasal memang dari kecik lagi aku tak penah tgk scene tu, masatu pon takleh salahkan ASTRO, sebab mungkin dorang pon tak tau, tak carik, tak belaja, taknak amik tau, tak kesah pon atau janji duit masuk je

ouh aku mungkin harsh (sedangkan aku memang harsh), aku mintak maap, tapi kalu la blog aku sampai ke tangan org2 ASTRO yang prihatin untuk tunjuk kat boss dia, aku nak bagi mesej skit kat boss dia

“encik, plis la….byk lagi mende2 yang bleh merosakkan akhlak rakyat2 malaysia, n RAGAM P RAMLEE is not 1 of it, kita takkan dapat nombor yang baik dengan sebut cheko cheko ahhh, cheko cheko ihh tu….percayalah, org akan lebih suke scene tu tak dipotong, tq!!”

aaaa selain tu, scene AJIS cakap kasar dalam SENIMAN BUJANG LAPOK (tetiba mamat tu sepak kerusi) tu pon dia potong, tu aku faham pasal memang kasar gila pon AJIS nye bahasa masatu, scene dalam bas tu pon memang sgt menghina org bisu (sepatutnya scene tu diteruskan ngn minah tu cakap sumting secara bisu nya)

yang lain aku tak igt, aku nak cepat ni, nak kuar makan, sapa2 teringat or kenal pasti, letakkanlah comment, supaya generasi muda tau yang ASTRO scam dorang ngn pemotongan scene2 penting dalam movie bersejarah tersebut

babai!!

Advertisements