Archive for September, 2009

1 MALAYSIA!!

Posted: 01 : 09 : 2009 in Lupa Tag!

tak bagi signal (courtesy of wearetheworld2009.blogspot.com)

tak bagi signal (courtesy of wearetheworld2009.blogspot.com)

oh sekarang bulan puwasa, bagusnya dapat puasa dengan wife, kerkerker…puase2 nila nak menguji kekentalan hati, maka, harini hati aku tak kental pasal aku nak menyahut seruan 1 MALAYSIA!! yeargh!!

korang drive, korang ride, apa2 je lah, korang nak masuk jalan besar, tu ada kreta cam laju je, korang bagi jalan, takpe, korang aku tau adalah rakyat malaysia yang bertanggungjawab dan bertolak ansur, tunggula korang ngn hati dan keimanan penuh di dada, sabar dan tawadhu’, skali kreta yang laju tadi tu masuk simpang korang, dengan tak bagi signal, dengan laju nye, dengan muka bangsat habis mengharapkan korang tau apa isi hati dia bahawa dia nak masuk simpang sebenanya, bukan nak terus, saje bwk laju nak show off, korang mesti fed up gila, maka kuranglah iman n ketakwaan korang dibulan pose neh

camtula jugak aku, bulan pose ni org2 islam ni dah tak larat sgt ke nak angkat tgn bagi signal?? dah bodo ke hape?? kalu aku drive aku bleh lagi nak agresif skit, mengelak, even dada dah berombak kuat, kalu naik muto, kau igt senang nak elak?? bangsat btol, uish, jgn cakap org melayu islam je, semua kaum buat camtu, masuk simpang tak bagi signal, tukar lane tak bagi signal, cucuk2, potong double line (ouh aku bunyi cam skima plak), tapi aku tepaksa skima pasal korang dah membahayakan aku, bangsat!!

paling menyirap sekali yang bawak laju tu, tgk plat baru, kreta baru, PLASTIK SEAT TAK BUKAK LAGI!!, bawak belagak cam babi, dude kamonla, kau tak penah dengar ke produk pelapik kerusi kat pasaran?? ke kau memang ske dok atas plastik??

disebabkan ramai sgt yang tak reti bagi signal, aku buat 1 persepsi yang 1MALAYSIA sebenanya mengajak rakyatnya bersatu untuk tak bagi signal dan membahayakan nyawa org lain, dan buat muka belagak mcm kau sorang ada kreta dan kau sorang je nak cepat, mulai harini, ramai2 kita buat camtu, sekurang2nya kita bersatu, baik ke buruk cara bersatu tu ketepikan, yang penting bersatu

oh, aku baca balik post ni, aku tak paham aku cakap apa, sebenanya aku dah rangka, tapi aku tak igt, so aku tulis je dan terkacau ngn bunyi lagu mp3 aku pasang kuat2 nih

Advertisements