“Aku tanak jadi mcm bapak”

Posted: 04 : 07 : 2009 in Lupa Tag!
Bapak aku suka belenggeng sambil tolong mak aku menjahit~

Bapak aku suka belenggeng sambil tolong mak aku menjahit~

bapak aku dia garang ngn anak2 (kami 3org yang besar2 ni) ngn adik2 dia dah start slow, tak segarang dulu
bapak aku byk duit, tapi duit dia tatau pegi mana, tau2 abes camtu je, aku tau dia tak ske joli, tapi ntah
bapak aku slalu pinjam duit mak aku
bapak aku suka buat keputusan terburu2, kalu kantol ngn mak aku dia diam je
bapak aku kalu org lain salah, dia sgt marah, kalu dia salah, dia diam je
bapak aku tak jaga kesihatan, sume makanan dia hentam dulu masa badan dia kuat, skang takleh dah
bapak aku etc…

aku lambat buat blog pasal bapak, patutnya ini untuk father’s day, tapi hari2 ialah hari bapak aku, dia garang, kami tak kesah, dah dia bapak + dia seorang jawa yang bapak dia adalah super garang daripada dia

aku tanak jadi mcm bapak aku, tu yang aku plan, aku tanak garang2, aku tanak membazir mcm2, aku tanak pinjam duit wife aku slalu2…tapi tadi pagi lepas anta lina pegi UPM, aku tefikir tu sume plan aku masa aku kecik, masa aku blom ada keje, masa blom ada lina, masa aku fit bangsat sampai abang fitness center tu respek~ aku skang dah jadi mcm bapak aku, aku tak garang la basically, tapi aku mula membazir, aku mula buat keputusan ridiculous, aku mula pinjam lina duit, aku gain weight….etc.

masa kecik2 dulu slalu terasa mcm org dewasa, tgk bapak mcm kagum sgt, bapak bleh bwk kereta, bapak bleh angkat tgn kat org masa drive, senyum kat kawan, buat lawak overdose, kluar malam gi umah member, carik duit, beli itu ini takde halangan, sume yang bapak buat yang aku nampak aku sgt adore, sampai 1 ketika aku rasa tak suka cara bapak, aku nak buat cara aku sendiri, aku keras kepala, aku anggap bapak salah

sekarang aku mcm sama mcm bapak, apa yang aku tanak, yang aku fikir bapak tak patut buat, aku pon buat sama, apa yang aku adore bapak buat dulu, aku dah buat skang, takla sgt sama, tapi…basic tu ada la…

aku melalui peringkat suka > tak suka > tak suka tapi buat jugak mende yang aku suka masa kecik dulu, hurm…point aku, mcm mana pon sorang bapak tu salah, kau (aku) kena sentiasa igt, kau manusia mcm bapak kau jugak, kau pon akan buat mende sama mcm bapak kau buat, kau tak ske bapak kau, kau akan jadi bapak kau, kau syg bapak kau, kau nak jadi mcm bapak kau, ke mana tumpahnya kuah mak kau masak kalu tak ke perut bapak kau, ke mana tumpahnya kuah lina masak kalu tak ke perut aku~

KAMAL bin MASRUN bin ABU bin DAHLAN >> jantan2 best~

Advertisements
Comments
  1. Fishballisme says:

    Bapak ko gan bapak aku boleh geng sebab boleh menjahet 🙂

  2. Jiji says:

    Face the fact.. ko anak bapak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s