Dude | Bro | Beb | Dol | Wakdol

Posted: 27 : 06 : 2009 in Lupa Tag!
Tags: ,

kucing batu cantik!!

yang 1st tu maybe tak begitu famous, slalunya pakai ngn mmber2 dekat ngn aku je, ramai org skang suka pakai BRO, secara hemsemnya aku tak ske psl….cam tak best langsung, kakakakaka, so aku pakai DUDE,

“ni camna a dude?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. dude, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. dude, kang kalu dah settle bagitau, aku belanja kau makan”

ni contoh ayat la, aku ske pakai dude, sebab mcm sebaya, takde nak respek sgt, aku perasan org yang pakai bro ni dia akan disertakan ngn nama org yang di rujuk tu, contohnya;

“ni camna a bro tanglong?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. bro, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. bro tanglong, kang kalu dah settle bagitau, kau belanja aku pizza”

tengok tu, tak best kan pakai bro?? kejap ada nama, kejap takde, serasa aku la…dia cam menambah respek la kononnya, mungkin pada si pemakai bunyi dia stylish n penuh kesantunan, tapi bagi aku, cam disturbing sebab kau akan menggayakan cara percakapan tu penuh konfiden yang dibuat2 n muka yang cukup hemsem kalu kau cakap masatu ada awek chantek dekat2 ngn kau, kalu tak chantek pon, maybe just nak tunjuk kau cukup manly dan hebat diranjangan

oh btw, sesapa yang guna BRO instead of DUDE mcm aku guna, jgn snap, ini hanyalah luahan seorang jantan kepada kawan2nya yang sudi membaca blognya

sebelum aku guna dude ni, aku panggil org pakai DOL n WAKDOL, ternyata pada aku adalah lebih melayu dan lebih mesra rakyat, tapi ada jugak yang snap, “weh, aku bukan dol ah~”, sori kawan, itu bukan penghinaan, itu panggilan dari seorang lelaki kepada lelaki yang lain, sama level mcm kau panggil org tu mat, mamat, yop, ayob, si polan ke hapa ke lagi tatau, kalu kau gunakan ayat tu dalam kadar yang mesra alam kat aku, takdela aku nak snap, kalu kau pakai ayat tu, even panggil bro sekalipon sambil gaya mcm nak ajak gaduh, bunuh n rogol wife aku, memang la aku snap~

sejak aku bergiat aktif ngn deviantart, aku panggil mmber2 aku dude, ada yang folow, aku nak try pakai mate plak masa akan dtg, tapi cam bunyi mat la jugak kan, ke kalu aku panggil mat nnt ada mmber snap igt dia cam kampung gila aku panggil mat, takpe, nnt aku test 😀

budak pompuan aku tatau korang panggil sesama korang (secara general) apa, minah?? betina?? nek?? pompuan tu??, apa2 pon, aku tau korang lebih sopan, maybe awak @ dirimu @ dikau @ adinda @ saudari @ cik @ puan @ tuan hambi (hamba untuk laki, tau!!) atau apa jeh, janji manis2 bunyinya

BEB ni aku no komen pasal aku cam 50 -50 bila org panggil aku BEB masa becakap ngn aku, maybe aku tros terasa 2 alam masatu, tapi tanpa nafsu (nafsu dijual berasingan)

lagi 3omin saudari aku nak abis kelas pjj dia kat upm, aku nak kena jemput saudari aku, nnt aku nak try bahasakan saudari aku saudari masa becakap, camna eh bunyinya?? mesti dia igt aku tebiat atau amnesia, takpe, kita cuba

p/s :: panggillah sesapa pon ngn gelaran apa pun, tapi kalu mulakan ngn salam mesti lagi best (wah cam baik gila aku, kakakakaka)

Advertisements
Comments
  1. Fishballisme says:

    ye ah, macam ko panggil aku dude… terasa 50-50

  2. Samael says:

    ok bro… hahahah… ^_^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s