Archive for June, 2009

kucing batu cantik!!

yang 1st tu maybe tak begitu famous, slalunya pakai ngn mmber2 dekat ngn aku je, ramai org skang suka pakai BRO, secara hemsemnya aku tak ske psl….cam tak best langsung, kakakakaka, so aku pakai DUDE,

“ni camna a dude?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. dude, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. dude, kang kalu dah settle bagitau, aku belanja kau makan”

ni contoh ayat la, aku ske pakai dude, sebab mcm sebaya, takde nak respek sgt, aku perasan org yang pakai bro ni dia akan disertakan ngn nama org yang di rujuk tu, contohnya;

“ni camna a bro tanglong?? aku tak reti ah, kalu kau reti kau buatkan. bro, nnt claim ah kat aku, tade hal lah~. bro tanglong, kang kalu dah settle bagitau, kau belanja aku pizza”

tengok tu, tak best kan pakai bro?? kejap ada nama, kejap takde, serasa aku la…dia cam menambah respek la kononnya, mungkin pada si pemakai bunyi dia stylish n penuh kesantunan, tapi bagi aku, cam disturbing sebab kau akan menggayakan cara percakapan tu penuh konfiden yang dibuat2 n muka yang cukup hemsem kalu kau cakap masatu ada awek chantek dekat2 ngn kau, kalu tak chantek pon, maybe just nak tunjuk kau cukup manly dan hebat diranjangan

oh btw, sesapa yang guna BRO instead of DUDE mcm aku guna, jgn snap, ini hanyalah luahan seorang jantan kepada kawan2nya yang sudi membaca blognya

sebelum aku guna dude ni, aku panggil org pakai DOL n WAKDOL, ternyata pada aku adalah lebih melayu dan lebih mesra rakyat, tapi ada jugak yang snap, “weh, aku bukan dol ah~”, sori kawan, itu bukan penghinaan, itu panggilan dari seorang lelaki kepada lelaki yang lain, sama level mcm kau panggil org tu mat, mamat, yop, ayob, si polan ke hapa ke lagi tatau, kalu kau gunakan ayat tu dalam kadar yang mesra alam kat aku, takdela aku nak snap, kalu kau pakai ayat tu, even panggil bro sekalipon sambil gaya mcm nak ajak gaduh, bunuh n rogol wife aku, memang la aku snap~

sejak aku bergiat aktif ngn deviantart, aku panggil mmber2 aku dude, ada yang folow, aku nak try pakai mate plak masa akan dtg, tapi cam bunyi mat la jugak kan, ke kalu aku panggil mat nnt ada mmber snap igt dia cam kampung gila aku panggil mat, takpe, nnt aku test 😀

budak pompuan aku tatau korang panggil sesama korang (secara general) apa, minah?? betina?? nek?? pompuan tu??, apa2 pon, aku tau korang lebih sopan, maybe awak @ dirimu @ dikau @ adinda @ saudari @ cik @ puan @ tuan hambi (hamba untuk laki, tau!!) atau apa jeh, janji manis2 bunyinya

BEB ni aku no komen pasal aku cam 50 -50 bila org panggil aku BEB masa becakap ngn aku, maybe aku tros terasa 2 alam masatu, tapi tanpa nafsu (nafsu dijual berasingan)

lagi 3omin saudari aku nak abis kelas pjj dia kat upm, aku nak kena jemput saudari aku, nnt aku nak try bahasakan saudari aku saudari masa becakap, camna eh bunyinya?? mesti dia igt aku tebiat atau amnesia, takpe, kita cuba

p/s :: panggillah sesapa pon ngn gelaran apa pun, tapi kalu mulakan ngn salam mesti lagi best (wah cam baik gila aku, kakakakaka)

Advertisements

aku baca blog jiji tadi pagi, nampak blog nama pornstar (maybe aku baru discover), so aku try taruk nama aku, kakakakak

tanglong :: SARGEANT STIFFY, kamal :: HARD HEAD

of coz la kalu buat 2nd time dah jadi nama lain, kerkerker, random name je tu awak weh!! takpe2, nama 1st tu la yang aku amik even aku tak sure pon apa nama btol kalu btol2 convert ke P* name, ke aku nak pakai nama asal je ah?? mesti la malu en masrun nnt…deng~

tadi malam aku lupa nak unsilent hp aku, 13 miskol isteri tercinta aku bagi, sori dinda, kanda tersasul ingatan, semalam sakit belakang yang amat sgt, sampai aku mimpi wife aku urut siap bagi bunyi PRAKK!! memang sedap gilos, so sepanjang malam aku mimpi dengan tulang belakang aku dah sehat, tapi tadi pagi bangun baru aku sedar tak sehat lagi, tu mimpi jeh, demmm~

duet dah makin kurang ni, harap sgt2 esok dapat gaji, tak larat dah nak pinjam wife jeh, dia pon ada mende nak pakai, hurm…aku tanak start blog pasal duet lagi, insyaallah ada rezeki, ada la nnt 🙂

selamat pagi encik2!! aku nak buat keje

p/s :: serius lega btol wife aku urut dalam mimpi semalam, cam real dowh! RAWK!! (adi mesti tak ske aku sebut rawk!! kakakakak)

i’m in a rush~

Posted: 24 : 06 : 2009 in Lupa Tag!
Tags:

rushing, harini aku kalu bleh nak siapkan keje ni cepat2 sebelum cuti, minggu depan bleh buat keje lain, dengan harapan programmer baru ni bleh buat apa yang aku mintak (semalam ada argument skit, aku tepaksa fight pasal aku malas nak tukar byk kali)

tadi malam tak kuar makan, tapi dah call ana sama adi cakap nak kuar makan, sori encik2, aku mengantuk gila!! kat ofis memang aku tak kuar makan, mcm diet, tapi takde duit sebenanya :D, harap2 dapat gaji cepat, dahla bulan ni aku masuk half month, hurm….janji ada duit nak makan, gaji insyaallah 27…katanya la~ tapi 27 hari sabtu, camno encik??

aku ske keje rushing, bak kata hamka : perasan sibuk, bwk moto dtg ofis pon aku rushing, masa nak bawak aku slalu bertekad nak bwk slow2 je, rilek2 je, tapi sampai atas jalan tak tahan plak tgk ex5 bwk 90km/j

kebanyakan org camtu kot, bangun tido malas btol, nak gi ofis malas btol, kat atas jalan bwk laju2 sebab tak sabar sampai ofis, dah sampai ofis, tak sabar nak balik umah plak, sume org homesick kot :D…aku pon camtu, tak dapat juice of awesome job, unless aku keje kat umah, tu adalah satu ke-happy-an yang melampau n aku ‘berazam’ akan buat keje btol2, menjadi pekerja yang baik!!! (aku tau takkan…)

pagi tadi aku buat telur separuh masak, tak jadi, demmit!! last2 masuk microwave; nasihat aku, jgnla masak telur dalam microwave…mcm plastik telur tu kang~ yulk!

hah, apa lagi?? tolak la kuat2!!

bodo sangat sapa letak paku kat tgh2 hiway tu, nak carik duit pon carikla yang halal

kebetulan masatu aku bwk wife plak, nasib baik blom pregnant, kalu wife aku pregnant camna?? nak pakai hiway nye SOS fon tu tak jawab plak, no hotline dia tak catit plak, wife aku kasik idea call operator (thanx TM!!), so dapatla call hotline plus mintak dia dtg, tu pon takleh nak buat apa, bukan dorang bleh ganti tayar motor tu

dorang offer bwk wife aku ke tol Lembah Beringin naik kreta peronda hiway n aku bwk la motor tu ke sana slow2, sampai kat tol wife aku tgh tunggu kat surau, nasib baik ada aci cleaner tu bagi no foreman kat Ulu Bernam nu, atan, atan charge aku 35, okla tu, nak wekcamno, dari aku bagi 50 60 hinggit kat bangkai yang letak paku kat hiway tu, baiklah aku bagi kat org yang ikhlas membantu~

tgh pekerja atan (ujang) buat keje, pegawai peronda tadi sampai, amik no atan, dia cakap susah sgt carik org nak baiki motor rosak kat hiway, settle moto aku, atan bagi aci tadi $10, bagus tol org tu, tak lupakan org yang tolong dia carik rezeki, aku suka 🙂

then kami tros gerak, nak gi kenduri bal, berikutan dia cakap nak buat outdoor, tapi tatau kol brapa, aku sampai kol4, tak sempat balik tukar baju, ngn bepeluh, sengih jela, bal tak jadi gi outdoor, org pon ramai lagi kat situ~

SELAMAT PENGANTIN SEPARA BARU BAL N EE!!

dalam kekeringan yang amat sgt, aku manage jugak belikan bal sama ee hadiah wedding (aku swipe!! damn…)

p/s :: kalu ada masa karang aku uploadkan paku yang tebuk tayar aku~

assalamualaikum…

harini hari ke 3 aku kat ofis baru, harini aku bukak blog tatau pasal apa, tapi aku dah pon sign up pakai nama kamalmasrun pasal ada mangkuk dah pakai nama tanglong n tangh n dia tak tulis apa pon, bodo btol

hari ke3 kat ofis baru takde la expect best gila, even aku tahan diri dari menjadi lemau n unfamiliar ngn sume staff, aku tunggu kejutan dari projek yang nak masuk nih, secara bestnya dorang sgt mengharapkan aku dan meletakkan aku kat tempat yang tak selesa langsung, tunggu jelah

esok aku kena pegi INTAN untuk briefing apatah, sit down ngn ex ofis so on, malas btol nak gi sana sini…lagi 15min aku nak balik

hari2 tefikir nak tulis itu ini dalam blog, bila sampai harinya, lemau plak kepala ni, hadeh~ nnt aku cuba carik topik yang sedap skit nak tulis, oh ya….tak expect plak nak ada org baca blog aku, free, tulis jelah 🙂