Archive for December, 2007

membebel lagi

Posted: 27 : 12 : 2007 in Lupa Tag!

untuk akhir2 bulan ni, tak tentu lagi ada gaji ke tak, maksudnya, cepat atau lambat, dalam kekeringan wallet n makan yang tak tentu, dalam sunyi tak berwang ni, aku malas jugak nak bangun n siapkan keje, tapi masih stabil fikirkan segala mende, tak rasa kering sgt macam dulu, mungkin sume dah ada dalam tgn, tinggal nak jaga je lagi, raya haji aku dah kokak habes, so skang memang tunggu duit gaji je, insurans n rtax, nak berkereta, tentulah mende yang mahal nak jaga kan?? syukur ada abang hurricane, teman aku hari2 pegi ofis, dia maseh baik dan aku cuba bagi dia sentiasa baik

aku masih menggilai animasi, dah 3 animasi aku hasilkan untuk 3minggu kebelakangan, kejap je, tapi puas, jarang dapat buat mende yang bergerak n memuaskan hati….walau pun tak se gah mana…

nak tgk animasi tu kene click

Storm Rider by ~tanglong on deviantART

Entry for December 10, 2007

Posted: 09 : 12 : 2007 in Lupa Tag!

pagi2 dtg ofis cek deviant n pergh dulu, secara rambangnya, deviant lebih byk menarik populasi ke page aku berbanding pergh, so pergh is my 2nd page now, hari ni cek, dalam 42 message masuk, termasuk 3journal n 3hot topic, awal2 aku buang tu, tak kesah ah…tapi pagi ni aku dikejutkan ngn comment dari sorang artis yang sgt (boleh dikatakan sgt) terkenal di kalangan artis2 kat malaysia nih….cheeks-74….kalu korang sedia maklum akan nama ni, bagoslah, kalu tak, cariklah dia kat deviantart yeah, aku dulu ada nak tiru dia, sgt2 nak tiru, work aku kat mmsc byk influence ke dia, jugak masa kat itis, tapi makin slow aku cuba develop (ada org cakap aku cam dia lagi, takpe ah), tapi ak cuba develop gak, so pagi ni dia comment yang dia tegejut gila tgk stroke aku n dia sgt ske, dalam kata lain, aku dah berubah dari stroke dia, dan dia sendri pon tak cakap aku tiru stroke dia, ngehngehngeh, surely sebab dia tak nampak ye dak?? surely pasal aku dah berubah, cool….:)

harini aku beli nasik lemak lagi, aku cakap kat pakcik tu tempoh hari dia tak letak sambal, dia mintak maap so on so for, lamaaaaaa skit, tetiba dia cakap, “entah2 makcik dak??”, aku caka, pakcik la yang masa tu, pakcik n anak nye, dia cakap “biasanye makcik yang tak letak sambal n lupa itu ini”, hahahaha apara pakcik neh…dah lama aku beli nasi kat sini, dari perhatian aku, slalunye pakcik yang lupa, makcik tu perfectionist sket…lagi nak salahkan bini dia, hurm…

bermalas malasan

Posted: 05 : 12 : 2007 in Lupa Tag!

semalam jumpa adik di serdang, amik tuala bapak, tinggal, trusnya aku ke ceras, ke ofis allmore, sementara tunggu ana settlekan keje aku tgk adie mayen game, virtual village (ye kot), kemudian kami mamam di mcD, aku tatau kenapa aku nak gi mcD, tapi…dah makan pon….berborak pasal markplus, yea we hate em…tapi takpe ah, mende lama, ana cakap takyah panjangkan, so aku fikir byk kali, then oklah, aku dengar nasehat arkana…oh…sebagai sneak peek, aku takde isu ngn bos n company tu sendri, cuma aku ada isu dan sedikit tak selesa ngn sorang staff kat situ

so aku balik dengan pinjam cd game BLACK & WHITE kat adie, dengan mengantuknye, still install gak kat pc, ngn harapan dapat layan skit game tu malam tadi, tapi cd tak mengizinkan, dek kerana kecalarannya, takleh nak install, aku pon pasang DAVE CHAPPELLE – IN ACTOR’S STUDIO, mata dah ngntuk, tapi pasal point yang di utarakan menarik gilos, aku layan sampai abis, dekat kol3 masa tu, mata dah tepejam2 , habeskan sket….n aku tido ngn lampu tepasang

aku dah apparently dekat seminggu tak settlekan job flance aku, sangat malas, aku tatau apa yang dok dalam tulang aku, tapi aku sangat malas, tambah malas bila fikirkan duit yang semakin susut di awal bulan neh…tapi tu mende tipikal yang kebanyakan org fikir, duit…aku kata kebanyakan, pasal ada org tak fikir sgt pasal duit, aku nak jadi camtu dulu, tapi, duit lebih kuat tarik aku ke arah golongan ‘kebanyakan’ dari golongan ‘tak fikir sgt’, sementara dalam golongan kebanyakan, mcm2 pecahan tanggungjawab di dalamnya, yang penting kepada diri sendiri (mcm mana nak settlekan utang sana sini ), menarik, tapi letih

assalamualaikum,

komputer baru

Posted: 02 : 12 : 2007 in Lupa Tag!

saya kelmarin di perak, di rumah bakal isteri saya, ketemu bakal ayahanda dan ibunda, berkira2 tentang duit sekarang, sedikit sempit, tapi itu saya serahkan pada-NYA, insyaallah ada backup tgh bulan ini

saya di suruh pulang sepatutnya minggu ini, ada kenduri jiran, mak marah2 saya tak pulang, bukan tak mahu, tapi saya ada rancangan sendiri

atok datang hari rabu, terus saya dan jmi pergi menjemputnya di time square, dengan rm2400 dalam poket, saya bergegas ke low yatt, 3 org, selepas parking di time square, berlegar2 sebentar dan tros lekat di sri computer, atok tolong cakapkan keperluan saya, selepas 30min average, saya sudah pon membayar 200 muka untuk computer baru, kami ke sg wang, makan, 1jam dan kembali ke lowyatt, bayar penuh, dengan barang jimi, 1 RAM dan 1GFX CARD, tiada hadiah tambahan saya dpt, takpelah, itu cara kerjanya

siap pasang dengan penuh letihnya atok melayan pc tersebut, dan ia sudah sedia untuk digunakan, kemudiannya kami hantar jimi pulang…best!! nak guna pc baru

tapi saya letih, saya tidor…

kemarin dan semalam saya di perak, doakan saya berduit nnt, saya perlu seseorang di rumah nnt 🙂