Archive for October, 2007

saya di atas pergi terus

Posted: 29 : 10 : 2007 in Lupa Tag!

kehidupan selepas jumaat saya tidak begitu memberangsangkan, saya berkira2 untuk membuat beberapa kerja yang semakin hampir dateline nye, tetapi jahat diri tidak mengizinkan, lagi2 bermain game dan tidur, sementelahan saya juga suka memberi alasan kepada diri bahawa saya letih bikin itu dan ini, maka tiada apa terjadi sepanjang cuti melainkan pegi open house n reunion…semalam juga berkira2 hendak membuat kerja, tahu datelinenya sgt rapat, tetapi saya abaikan juga, lebih rela lagho dari berpahala,kenapa??…saya tak tahu….

malam ni berkira2 untuk menghabiskan 1kerja yang terangnya lusa nak hantar, sengal pulak…jadi saya tidur saja di rumah baru encik ammar, berikutan kerjanya juga bersama dengan dia selain encik fariz sebagai artis latar belakang

motor saya sudah indah kembali, gembira bawa jalan jumaat malam ke ceras, harini saya tunggang lagi ke pejabat, girang bukan?? semua masih ok, semua masih ok, diri, hidup dan wang, semua masih ok….iman?? tak tahu…

patutnya balik kampong semalam, tapi saya kira tak payah, kebetulan saya patut ketemu encik salleh (saya lupa), jumpa dan berduit, pagi ini saya serah semua kepada encik ammar berikutan saya sudah guna separuh, saya kira tidak adil encik ammar dapat suku, dan saya belikan kawan2 nasi lemak…saya di pejabat sekarang…

Advertisements

duit yang sepi

Posted: 25 : 10 : 2007 in Lupa Tag!

pagi tadi aku bangun kol7 sebab nak tolak motor gi bengkel, dah dekat 4bulan tak start, dah jem gilos, so, aku budget dalam 500 gak nak servis balik nih…tukar macam2 pe sume, so sampai kat bengkel aku dah mengah, takleh nak bediri, melepek, nak muntah pon ada (dah gemokla katakan), nasib baik banyak motor pancit pagi2 tu, so aku tunggu dorang settlekan motor2 tu dulu, then aku bagitau sekian2, n soh calculate roughly untuk baiki motor tu, turns out kene 136 jek…kekekekek…so aku ske, tapi tanak tunjuk,nnti dia charge lebih plak, so aku budget skang dalam 300 jela, pepehal nnt dia call, hari isnin amik

tak lart dah nak pakai keta, abish duet, memangla mahal pakai keta, tapi atas dasar keterpaksaan n aku tunggu duit nak baiki motor tu watkan aku terpaksa pakai keta dulu…insyaallah isnin aku pakai motor!! yey!! rindu awak sgt2 en. hurricane~

semalam aku nak wat keje tak lart sgt2, letih gilos, so aku tutup lampu awal, kol10 kot, begayut jap, then tido, kunci jam kol6.30, nak bangun wat keje, skali telajak, hehehheeheh..best…skang banyak job, kene manage elok2 supaya tak kantoi dateline, semuga job2 tu dapat tanggung apa yang tak tertanggung….insyaallah…amin~

makan hati berulam pundi

Posted: 18 : 10 : 2007 in Lupa Tag!

semalam keje skit, takdela keje sgt, buat keje sendri je, lukis untuk adik, mlm ni nak kene gi ceras, membanting tulang lagi (adie, aku nak duwet lebih), kemarin balik lewat malam, dari kampom kol10.44, sampai umah dalam 12 sumting, best, jalan tak jem, bwk pon 70 – 80 je, dengar KLASIK NASIONAL, tapi lagu jiwang plak malam tu, demmit, TRAXX pasang latin, mampos aku nak dengar, bongek btol, HITZ lagila, 24hours hip hop, ape ke bodo, IKIM FM pon pasang lagu nasyid, ingat bleh gak dengar ceramah ke ngaji ke…tapi takpe, layan gak balik malam, mak aku marah2 , macam menghalau pon ada heheheheheh….

duit dah abish nihh….camna tah nak carik duwet lagi, keje belambak plak, semalam pon tido lewat, kol12 lebih baru tido, aku tgh fikir nak lukis pe harini, tapi pepehal pon aku nak kene tolong kucha wat saga dia, hurm…salleh nye keje tak buat lagi…demmit…

wish u all selamat hawi waya!

berbuka pose dan bekerja

Posted: 02 : 10 : 2007 in Lupa Tag!

semalam kene gi hotel pan pacific klia, de mamam2 ngn anak2 yatim seremban n selangor (mana tah), apparently, yang sronok makan nya kami yang dtg, free n best~~, n aku masih telan air liur, kekekekekekekekekeek, nampakla erra ngn tunangan dia, tapi …who cares…aku lapa la!!, then waktu makan yang menggembirakan, lepas waktu makan, dorang ada nyanyi2 siap pe sume, kami budak2 klp kene wat demo drawing kat blakang dewan, manager dia bagus pasal tak letak kami kat luar dewan sebab nak kami tgk jugak event, so takde sapa left out, aku gecko jimmy n nanzo kene wat demo drawing, mula2 okla, sorang dua budak dtg wat karikator, makin lama kok makin ramai…dorang ske ah, aku mengah weh~~…1st time aku wat drawing sampai mengah camni, dah nak abis acara, cikgu dorang panggil sume budak beratur kat line aku, kene layan sume2 yang beratur tu, nak tanak kene senyum la jugak, bia tawar pon…budak2 tu pon dah takde rupa budak, bahan jela….n then abish line…dtg plak akak2 n cikgu2 n abang2 ni…dari tadi dok ske sgt tgk gamba budak2 ni kene lukis, so muka dorang pon nak jugak…free lagipon…aku pon nak 3 4 keping…tapi takkan aku nak lukis sendiri…abis dah sesi tu…tgh kemas2, dtg lagi mintak aku lukis…budak2 ni dah nak gerak (aku rasa nak nangis!!kejam btol~~), tapi lukis la jugak…yang penting senyum =), so ada majlis bermesra ngn staf kat situ, sorang 2 mamat obses ngn work aku, pergh….1st time tgk org obses camni, dah salam nak salam lagi, terima kaseh dia jgn cakapla byk nye, senyum sampai telinga siap…so aku pon balik ngn gecko (gecko sempat aaaa salam erra, huh~~), tapi best gak layan anak2 yatim, cam lawak je…semalam aku tak bangun sahur, purrr~~

jiwa suci, tulisan buruk~~

Posted: 01 : 10 : 2007 in Lupa Tag!

semalam aku tulis kad raya nak kasik kat beberapa org terdekat yang dok jauh, nak pilih dha satu hal, dan penuh ngan expektasi yang tinggi pada penghargaan, malam tadi nak tido baru nak karang, sume on de spot, bia dah karang masa balik dari ofis, tapi dah ilang pon, keadaannya surely tak sama ngn apa yang terbayang kat kepala, pendek kata mendatangkan penyesalan skit, kad dah best, tulisan buruk, plak, adesh…seumur hidup aku memang tak pandai nak tulis lawa2, hurm…wondering why…plus skang aku kalu menulis akan sentiasa salah eja, mesti ada ayat yang kene garis2 (liquid takdok), memang sejak keje, aku hanya menulis dalam borang dan meeting, slalunya aku taip je pe aku nak, so latihan menulis memang sgt kurang, apatah lagi dalam pc bley ctrl+z, bahagia btol, even kalu aku isi borang pon, sentiasa salah tulis nama bapak aku, mesti tertinggal mana2 1 huruf…mende ni mengupsetkan aku, so kad raya tu jadi separa hampeh, berikutan aku terpaksa lampirkan note lain plak sebagai ekstensi kepada kad raya yang ada…dah nak wek camno, bukan bleh undo pon…tulis tak karang, tros pakai pen…memang perangai paling best (every year) aku akan buat , apa pon…aku dah tolis pon, jap lagi kol 10 nak gi pos, selamat heri reye yeh kengkawan