dah ke belom??

Posted: 17 : 05 : 2007 in Lupa Tag!

aku sedang menghasilkan kerja yang sebelum aku ni aku tak terbayang aku sedaya n seconsistant camni, tapi yeap aku buat, dah almost siap, tunggu nak kuarkan je nnt, apa2 pon, aku cuma terfikir, btol ke apa yang aku pilih skang?? cuma ilustrator?? cuma grafik designer?? aku rasa aku nak lebih?? kenapa aku tak usaha untuk lebih dari ni, maksudnya, kenapa aku tal carik peluang lain, luaskan pengalaman?? aku rasa aku stuck ke kat keje gd n ilustrator je?? apa aku nak buat ni….

mmber aku tadi dtg tegur aku ngn keje aku, dia tanya aku study ke mende ni sume, “noup, sume by heart”, sumkind like shock gak dia, tapi yela, shock dia pon nak wat pe, bukan dia paham sepenuhnya effort ni kan?? then dia tanya, “so memang nak jadi pelukis ke??”, aku cakap “ha ah, memang crita2 aku dari kecik”, then dia cakap “oh , hehehe, tecapai jugak ah, hebat…”, tapi aku cuma tersipi kata2 dia…aku teringat cita2 tu, yeap aku sebak, sebab aku impikan aku jadi pelukis terkenal dari kecik…dah tercapai ke??…..

apa yang mak aku bisingkan bila aku terlalu nakkan melukis, mula2 masa kecik dia sokong gila, makin besar makin menjadi2, dia mula marah (tapi aku study ok pe??), then parents aku halang aku masuk UiTM nak amik art and design, aku kene buktikan ngn kata2 jela masatu yang keje melukis ni ada market jugak (even tak terbayang aku nak keje apa), sampai dorang cam nak let go je aku pegi ngn duit poket sndri (gila tak sokong langsung), tapi mak aku kesian, dia bagi support la jugak skit, then aku tunjuk sikit2, berdikit2, ngn pujian n kritikan sedara mara, mak aku jugak tukang cover, heheheh, penah 1hari bapak aku nasihatkan adik aku paling kecik soh blaja rerajin, jadi cam abang n akak, masuk U, kekekekekeke, cam aku rajin je :P, still buatkan aku bangga skit, sebab bapak aku approve dah mende tu

skang aku dah bley belikan dorang macam2, n dorang sedikit rasa hepi n tak kesah dah keje melukis ni, asalkan aku hemsem n idop tak melarat, still……aku tatau apa aku nak, aku dah capai ke apa yang aku nak?? ke aku nak jadi mende lain??……….animator??…..

Advertisements
Comments
  1. ee says:

    kau ade gak bende leh tunjuk kat famili, bende2 yang kau lukis. aku nak terang ape aku buat pun payah. tunjuk kat derang programming yg aku buat.. cam taip perkataan je.. 😛

  2. t a n g l o n g says:

    hahaha, interesting fact, tapi nampak jugak kat CAMERA mahal kau, kan??

  3. ee says:

    :p.. kuikui…

  4. Adieanna says:

    aku kena cakap kt orang2 tua keja aku berkaitan komputer + katun + animasi. baru depa paham.

  5. adie says:

    hehehe… bapak aku dulu kalau aku lukis die rotan… pastu ade petandingan melukis… die soh masok… dah menang ngan lukis ninja tetel memancing pon tak kasi aku lukis lagi… “dah besa nak jadi ape? nak jadi pelukis?” tapi takde la pulak cite2 nak lukis kat CM… hehe… last skali aku melukis gak… lukisan kejuruteraan pon jadi.. heheh…

  6. rumadatme says:

    jadi yang paling terbaik..kalo gd…paling gempak..kalo ilustrator jadiplh hebat..kalo animator jadi paing termasyur….marila keja kat CSSB muahahahahah@!~ tp mike dah takde..tsk…. makmok mungkin kembali…aduh tidak@!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s