salah bapak, ibu mengandung

Posted: 28 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

soooo, apparently beberapa org teman dah pon menjangkau usia tua dari aku, aku still 23 douh, serius, selamat hari JADI sekali lagi untuk dorang, act dorang dah jadi 9bulan sebelum tarikh ni, so patut wish 9bulan sebelom tu….tapi takpe, hepi2 yeh sume

keje animasi hampir siap, tq kat mumu n kimball (n adi trace skit itu hari), malam ni nak gi umah mumu insyaallah hasilkan animasi penuh, tangan letih, even aku cuba enjoy setiap malam, tgk dvd sesorang, tapi hati tara tenang lagi, aku tatau asal, tapi mostly sebab wang, salah pikir byk pasal duit ni, kang tak igt asal kita dari mana, tinggal solat n wat dosa lebih2 plak, tapi tu yang menekan, kurang2 pon aku igt lagi itu ini, solat n dosa :), thank god im still breathing :), sebabkan still breathing tula yang dok carik duit cam nak gila

akhir2 ni aku mimpi mende2 tak best, n even mimpi taher meninggal (??), jgn cakap kat dia, kang dia nangis, ada lagi mimpi2 lain, memang tak best nak kasitau (mimpi taher tu cam best je nak kasitau kan??), 1st of all aku pikir pasal apa yang aku buat seharian dalam beberapa minggu ni sampai bawak ke mimpi, sekeliling n perubahan sifat dan pemikiran, blluuerrrgghh

family dah mula kacau balik, makcik jiran kat kampong sebok2 kenen2kan jantan mana tatau, umo 30 nak kenen ngn adik aku umo 21, mau tak nangis minah tu, mak aku dok paksa2, apa2tah, then semalam aku call adik 2nd, bincang itu ini, adik aku yang 21 ni (3rd) dok nangis je, tapi dia cakap dia terpaksa gak trima, pasal mak dah beria2, aku nak balik kampomm sok, jumpa mak aku, nak cakap, kalu de pe2 berlaku ngn adik, aku nak tau mak aku nak responsible camna, bunyi cam cruel n rude, tapi aku tepaksa, 1 sebab, mak aku cakap dia akan responsible, kalu carik sendri, sendri responsibel, tapi aku rasa sama je, carik sendri ke makcik jiran yang sebok2 tu carikkan ke mak carikkan ke…..sendri tanggung gak, n maybe sendri dipersalahkan kalu umahtangga goyang bley?? wtf…pissed off seh, demn

saje je buat emo…hihihih =D, aku tak patut crita, tapi aku crita sebagai pengajaran, amik pengamatan, kalu korang de anak, kalu dia tak rela, jgnla paksa, sian, korang pon tak slesa kan kene paksa, n aku crita pasal nak mintak pendapat terbayek dari yang ada, yes sure korang cakap pilihan org tua lebih baik…tapi mak aku pon blom jumpa lagi mangkok ni, macam mana mak aku tau dia bayek?? haaaaa???

Advertisements
Comments
  1. hani says:

    hihi… xpe pasni giliran ko lak tuk up umor… huhu….

  2. dieb says:

    hmmmm… apa kes la mak ko nie, adik ko tu muda lg baru 21 taun… sian adik ko… aku rasa baik ko tolong adik ko tu, jgn sbb nk jaga ati family idup dia merana smpi tua… simpati sungguh aku…

  3. Jaja says:

    Sedey gak baca citer pasal adik ko… Aku setuju ngan cadangan ko.. balik ar tolong pape yg patut..

  4. magma_jem says:

    anak yg solehah mesti turut smua kehendak mak bapak ker?? mmg pn mcm tu kan?? but kalo atie kite x iklaz wat kehendak parent pn x gune gak…nawaitu tu penting nak² lg pasal kawen..hueyy…besor tu tanggungjwb nanti…smue aspek main peranan..ATIE n PRASAAN..ZAHIR BATIN..TOLERANSI..bak kate smua aspek aa..kalo atie sudah kate x nak mcm² bley jadik..so..ko bincang aaa ngn mak ko dl..srh die p.k tntg org punye bdn..

  5. adie says:

    ko buat ape yg terbagos… lagi satu… kalau ko mimpi taher meninggal… maknenye die akan dapat kebaikan la… untong2 die blanje kite kat William… akekkeke…

  6. Adieanna says:

    uii.. syurga bawah tapak kaki ibu…kalau lawan cakp mak, susahnye lah kan? mari kita ajak mak ko pk dari sudut positif.. parent ko takyah tanggong adik ko dah… bakal laki dia bleh tanggong keluarga ko gak dan dpt menggunakan keringat bakal laki dia..(cam tumpang senang kot -itu mungkin jiran ko sebok2 dok ckp?) dan dpt elak maksiat. tapi negative side lak, bile dah kawen nanti, manalah tau.. dia bukan bakal menantu yang disangka, kopak jugak, kaki perempuan, kaki pukul dan sebagainya. Dah kawin setahun dua pastu tinggalkan.. yang tak besh, dpt title janda (yang semer orang pandang hina..) ish.. kalaulah mak ko suh ko selidik tentang diri dia.. sian adik ko.. aku risau jadi cam NORBIT tu… “kesilapan yang terbesar menjadi beban yang terberat..”

  7. L'gost says:

    hmmm…kena tau gak nape mak ko beria sgt..mesti ade sbb..bukanlh nk kata kene ikut ckp mak bapak 100% tp at least selidik dulu kenapa..dulu mak aku pilihkn tuk akak aku..tp akak aku xnk2 jugak pastu dia pilih calon sendiri..last2 aku tgk dia pn mcm x hepy sgt je..mayb ade hikmahnyer..anywy goodluck..untung ber’ABANG’kan ko..ehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s