apemendeniweh!!

Posted: 05 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

baru dapat job adzakael malam tadi, seems rejeki bulan ni betambah, tapi job tu aku tatau lagi nak hambik ke tak, memandangkan tight gilo deadline, mencik btol ah, dengan payment yang aku rasa kene bincang balik, sebab tgk dari s/b, memang takleh nak run sesorang, dalam peralihan ke level baru, apa yang aku rasa skang?? asal rasa sucks erh?? serius cakap aku tak terurus, abang baik tak bebasuh, tak servis pon lagi, dah jalan jejauh, jgn merajuk dah, rambut tak potong, misai makin lebat, serba tak tentu n aku makin malas bangun pagi…tapi kene gak, punch kad…seksa btol…setakat ni (bulan ni) tak burst lagi, masih punch biru, bukan merah

aku balik kampong, isu utama, lesen, isu kedua jodoh/menjodohkan n fikiran org tua, aku tak sangkal pilihan org tua (sumtimes) lebih bagos, tapi bagi anak2…apa yeap?? kalu yang baca blog ni rasa, pe pendapat korang?? patut ke parent dengar n hormati keputusan anak2?? ke anak2 kene membontot n lurus selurus pembaris ikut kata parent?? pasal lain maybe bley, tapi aku maksudkan pasal jodoh n menjodohkan, camna kalu keadaan tu sampai menjeruk rasa?? pilihan hati konflik ngn pilihan parent…setakat yang aku nampak, pilihan parent aku buat untuk adik2 aku, buatkan dorang tak slesa berikutan pilihan dorang tu tak respek adik aku camna hipokrit dorang bila depan parent aku, takla dimentionkan yang dorang cakap kasar n apa2, tapi still…adala spesifikasi/maksud respek pada adik aku, plus, adik aku ada bf, n mak aku kata ok n trima, tapi bila org lain nak try, mak aku ok kan n prefer org lain, bottomline is org yang 2nd ni far worse than the 1st 1, so…kalu kasitau nnt kata melawan, kalu tak kasik tau, menjeruk rasa, aku sebagai yang sulong…hurm…aku lebih byk main2, tgk tv, n diam buat perkara2 bodo n tak betanggungjawab…aku rimas ngn fikiran ol skool…

camna kalu korang rasa yeap?? apa korang nak wat??

anyway, doakan aku murah rezeki, nnt aku belanja korang (mak aku marah aku slalu belanja kekawan, hehehe)

Advertisements
Comments
  1. Adieanna says:

    alor…ko citer ke gan mak ko pasal belanje kenkawan nih??…

  2. t a n g l o n g says:

    ana :: takde ah…ni crita masa skolah dulu, mak aku marah, skang aku tak crita poung, diamkan je =D
    sue :: aku tak paham komen kau, dalam sgt bahasa kau

  3. adie says:

    bagi aku… tetambah kite ni laki kan? kite buat ape kite nak.. akekeke… bukan maksod aku kurang ajar la… tapi keputusan kat kite… ko teruskan je… pastu pelan2 amek hati parents… die tak kasi gak kite kawen je… restu mintak kendian… akekekeke… parents pompuan ok… ok la… satu lagi… ko pesan siap2 kalau ade pompuan masok minang ko… soh derang tolak…

  4. adie says:

    eh… nape aku tules kite? cam gay lak…

  5. dieb says:

    hmmm… agak nyer parent ko x nmpk kot apa yg adik2 ko nmpk, tp menda2 nie bleh slow talk kan…

  6. hani says:

    hmm… ntah cite ko nih cam cite dunia bru yg aku tgk smlm la… :p ko tgk x? ala pompuan tu nme madihah laki tu nme darius.

  7. t a n g l o n g says:

    adi :: erk…kau ni cakap pasal aku ke pasal adik aku…aku rasa aku crita pasal adik aku (pompuan)
    adi :: rasa cam bal cakap “hi tanglong”, gila gay
    dibb:: kalulaaa mak aku bley ajak slow talk…
    sue :: tak aku tak tgk, benci crita mengarut camtu

  8. ee says:

    mm… cube bincang ngan mak bapak kau. ikut pengalaman aku yg tak seberape nih… tiap keputusan yg kite nak buat, make sure buatkan mak bapak kite tau derang adelah elemen penting dalam pertimbangan kite. oleh itu.. walaupun bukan derang yg decide utk kite, derang akan rase dihargai n diperlukan n secara tak langsung memudahkan mereka utk terima keputusan kite. (err.. utk hal2 begini.. ayat2 aku mmg skema sket). tapi ni based on situation famili aku la. parents aku suke bg peluang anak2 buat keputusan sendiri… setelah merujuk pada derang dulu.

  9. magma_jem says:

    btol tu ee aku stujuk ko kene tnjk kt parent ko walau ape pn d’org still 1st…juz sometime ni smua about life kite so..ade lh lebey baik kite yg tentukn smuanye n yakinkn d’org ape kebaikan n keburukannyer…

  10. rumadatme says:

    longtang…aku rasa kena sejajar je pilihan org tua ngn pilihan hati. ofkos laaa tak dapek nak puas kan hati suma pihak…. tolak ansur penting…tp mak bapak lebeh arif…alaaaa kawen lari je lew@!~

  11. L'gost says:

    xperience carikan jodoh ni mmg aku dh nmpk dlm family aku (agaknyer org jawa mmg mcm tu kot-su).akak aku 2 org mak aku tlg carikan2 tp tu la at the end derang still kawen dgn pilihan derang gak..alhamdulillah kali ni mak aku x apply kt aku..dia letak 100% pilihan aku sendiri..tp still perspektif parent ko mmg kene amik kira..itu the most important things..aku dh rase da baru2 ni..lagi la bf aku tu…ermm…emm..tu lahh..

  12. L'gost says:

    p/s: jgn kawen lari..kalu nk kawen guling2 lar..

  13. t a n g l o n g says:

    ee :: hurm….sebabkan family kita lelain, rasa cam tak dapek nak apply sgt, pasal mak aku byk sgt letak syarat, itu takleh ini takleh, bukan tak bincang, dah buih dah mulut anak sulong dia ni hah

    jemah :: aaa komen kau paling ringkas n resonable

    jiji :: lebey ariff erh…kalula mak bapak aku semudah mak bapak kau kan?? 😀

    lgost :: ntah, tatau plak aku kalu org jawa membudayakan mende tu, sebab pada aku tak praktikal langsung

    fiza :: statement ‘guling’ membunuh…ermm…tapi nak sampaikan tahap guling tu yang susah…

  14. d e l l says:

    meh meh..bior sy yang masuk minang awak…
    to ease your pain..even a bit..hehhe..kiddin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s