Archive for February, 2007

salah bapak, ibu mengandung

Posted: 28 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

soooo, apparently beberapa org teman dah pon menjangkau usia tua dari aku, aku still 23 douh, serius, selamat hari JADI sekali lagi untuk dorang, act dorang dah jadi 9bulan sebelum tarikh ni, so patut wish 9bulan sebelom tu….tapi takpe, hepi2 yeh sume

keje animasi hampir siap, tq kat mumu n kimball (n adi trace skit itu hari), malam ni nak gi umah mumu insyaallah hasilkan animasi penuh, tangan letih, even aku cuba enjoy setiap malam, tgk dvd sesorang, tapi hati tara tenang lagi, aku tatau asal, tapi mostly sebab wang, salah pikir byk pasal duit ni, kang tak igt asal kita dari mana, tinggal solat n wat dosa lebih2 plak, tapi tu yang menekan, kurang2 pon aku igt lagi itu ini, solat n dosa :), thank god im still breathing :), sebabkan still breathing tula yang dok carik duit cam nak gila

akhir2 ni aku mimpi mende2 tak best, n even mimpi taher meninggal (??), jgn cakap kat dia, kang dia nangis, ada lagi mimpi2 lain, memang tak best nak kasitau (mimpi taher tu cam best je nak kasitau kan??), 1st of all aku pikir pasal apa yang aku buat seharian dalam beberapa minggu ni sampai bawak ke mimpi, sekeliling n perubahan sifat dan pemikiran, blluuerrrgghh

family dah mula kacau balik, makcik jiran kat kampong sebok2 kenen2kan jantan mana tatau, umo 30 nak kenen ngn adik aku umo 21, mau tak nangis minah tu, mak aku dok paksa2, apa2tah, then semalam aku call adik 2nd, bincang itu ini, adik aku yang 21 ni (3rd) dok nangis je, tapi dia cakap dia terpaksa gak trima, pasal mak dah beria2, aku nak balik kampomm sok, jumpa mak aku, nak cakap, kalu de pe2 berlaku ngn adik, aku nak tau mak aku nak responsible camna, bunyi cam cruel n rude, tapi aku tepaksa, 1 sebab, mak aku cakap dia akan responsible, kalu carik sendri, sendri responsibel, tapi aku rasa sama je, carik sendri ke makcik jiran yang sebok2 tu carikkan ke mak carikkan ke…..sendri tanggung gak, n maybe sendri dipersalahkan kalu umahtangga goyang bley?? wtf…pissed off seh, demn

saje je buat emo…hihihih =D, aku tak patut crita, tapi aku crita sebagai pengajaran, amik pengamatan, kalu korang de anak, kalu dia tak rela, jgnla paksa, sian, korang pon tak slesa kan kene paksa, n aku crita pasal nak mintak pendapat terbayek dari yang ada, yes sure korang cakap pilihan org tua lebih baik…tapi mak aku pon blom jumpa lagi mangkok ni, macam mana mak aku tau dia bayek?? haaaaa???

dah jadi, apa

Posted: 13 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

dapat offer (awie kasik pagi tadi) jadi gd kat creative, tp tetiba aku rasa lack, aku tatau asal, tapi mcm mlas nak tukar keje, even yes aku slenge gila kat sini, still…asal aku rasa tanak berenti je ah?? damn me…sebab kat sini masa lebih eligible? atau aku dah mula rasa tak kesah even korupt sekali pon…hadosss…maseh dalam dilema…hmmmm, maybe pasal aku perlukan slip gaji 3bulan…maybe la kan?? semalam runner sana sini, settlekan itu ini, n balik layan movie, tak abis, kejap je aku dah ngntok, kalu aku keje sebagai sorang yang bz (ngn keje ofis), maybe aku susah nak rasa runner sana sini cam skang, nampak macam nak carik keje yang masanya lebih luas n lebih selesa bernafas arakian keje byk camna pon…ouh dah lari dari persepsi asal….

semalam meeting animasi kat kl n tros runner gi ceras amik cek, pagi tadi baru deposit cek, harap2 dapat petang ni, nak langsaikan utang (kata ana dapat petang…insyaallah), tak terurus n rasa ntah hape2, harap 1 hari nnt sume akan ok….balik….=)

apemendeniweh!!

Posted: 05 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

baru dapat job adzakael malam tadi, seems rejeki bulan ni betambah, tapi job tu aku tatau lagi nak hambik ke tak, memandangkan tight gilo deadline, mencik btol ah, dengan payment yang aku rasa kene bincang balik, sebab tgk dari s/b, memang takleh nak run sesorang, dalam peralihan ke level baru, apa yang aku rasa skang?? asal rasa sucks erh?? serius cakap aku tak terurus, abang baik tak bebasuh, tak servis pon lagi, dah jalan jejauh, jgn merajuk dah, rambut tak potong, misai makin lebat, serba tak tentu n aku makin malas bangun pagi…tapi kene gak, punch kad…seksa btol…setakat ni (bulan ni) tak burst lagi, masih punch biru, bukan merah

aku balik kampong, isu utama, lesen, isu kedua jodoh/menjodohkan n fikiran org tua, aku tak sangkal pilihan org tua (sumtimes) lebih bagos, tapi bagi anak2…apa yeap?? kalu yang baca blog ni rasa, pe pendapat korang?? patut ke parent dengar n hormati keputusan anak2?? ke anak2 kene membontot n lurus selurus pembaris ikut kata parent?? pasal lain maybe bley, tapi aku maksudkan pasal jodoh n menjodohkan, camna kalu keadaan tu sampai menjeruk rasa?? pilihan hati konflik ngn pilihan parent…setakat yang aku nampak, pilihan parent aku buat untuk adik2 aku, buatkan dorang tak slesa berikutan pilihan dorang tu tak respek adik aku camna hipokrit dorang bila depan parent aku, takla dimentionkan yang dorang cakap kasar n apa2, tapi still…adala spesifikasi/maksud respek pada adik aku, plus, adik aku ada bf, n mak aku kata ok n trima, tapi bila org lain nak try, mak aku ok kan n prefer org lain, bottomline is org yang 2nd ni far worse than the 1st 1, so…kalu kasitau nnt kata melawan, kalu tak kasik tau, menjeruk rasa, aku sebagai yang sulong…hurm…aku lebih byk main2, tgk tv, n diam buat perkara2 bodo n tak betanggungjawab…aku rimas ngn fikiran ol skool…

camna kalu korang rasa yeap?? apa korang nak wat??

anyway, doakan aku murah rezeki, nnt aku belanja korang (mak aku marah aku slalu belanja kekawan, hehehe)

fair enuff

Posted: 01 : 02 : 2007 in Lupa Tag!

i was having a great day yesterday, met delly, izzah n her fren, n i went 2 movie wit dell, while dutam arrived at borders bout 4pm sumting, n i got ticket 4 parking in wrong space, that’s totally pissed me of wit smile :), sampai ceras ana adi sama mail nak ke mines plak, so pegi tgk dess note plak…demn yesterday was hillarious!!, n aku balik dah dekat kol2, sampai umah exhausted sesangat n tido n bangun lambat n aku hampir langgar van yang tetiba je nak kuar n sampai lambat ke ofis n tetiba kene sound jgn off air cond n hp aku tak pasal2 mati n takleh on langsung n ada family prob n aku apparently nak kene jugak2 balik kampong harini, malam ni, tak dapat jumpa koyeng, tak dapat jamming, tak dapat buat website, tak sempat servis motor lagi, jap lagi aku nak runner balik umah amik beg, kol6 tros rempit balik kampomm, sebabkan keseronokan semalam ke aku dapat bad day harini?? karma?? d’u believe in that??