aku byk tanya, kenapa

Posted: 24 : 01 : 2007 in Lupa Tag!

bila kita harap n dapat bukan sepertimana yang kita harap, kita tanya kenapa, kita buat keje tu sgt2 susah n dapat tak seberapa, kita tanya kenapa, mungkin aku dah fikir aku jadi lebih dari dulu tapi masih tetap mcam ni, kenapa, dan keadaannya, makin sesuatu yang aku rancangkan makin susah nak jadi, kenapa, mungkin kurang iman dan bukan umat yang baik, tapi kenapa tidak, mungkin akal aku belom waras n mentah juga jahil, tapi kenapa??

ok…kerja aku sume dah siap, n aku sgt free, infact sgt2 free, tinggal lagi kejap lagi nak jumpa org penang tu kasik yang aku ammend then menadah jela, semalam dapat confirmation dari tadahan yang lepas, dalam nex month kebanyakan pending payment aku dapat insyaallah, even ada yang tak seperti yang diharapkan, tapi yekan jela, dah rezeki, still…thats could the 1st n last lah as usual, no begging2 unless u can pay me more

apa pandangan seorang mak (bapak biasa je) bila kita suarakan bahawa kita berkehendakkan org lain dalam baki hidup kita selain dia, dia angguk?? dia geleng?? atau dia tanya sampai sume mende rasa macam tak confirm, atas pagar, n sgt lalang

aku baru dioffer keje lain…tapi sebab aku bercadang n dengan hasrat yang sgt tinggi untuk mengkehendakkan sesuatu yang memerlukan masa n slip gaji 3bulan, rasanya aku tolak

Advertisements
Comments
  1. hani says:

    hmm… org kaye bru!! caiyokk…. :p

  2. Adieanna says:

    semoga tanglong murah rezeki dan blanje lagi kami.. amin….

  3. magma_jem says:

    go tanglong…go…

  4. L'gost says:

    tanglong nk banja BUGERKING??!! itu sudah bagusss..ehehehe..

  5. rumadatme says:

    jumpak itu hari lopa tanya ko punya update ngn kawan aku tuh..apa ceta ehh? jadi ke buat usahasama ngn jake tuh??

  6. g a i j i n says:

    avanzaaaa…. aaaaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s