Archive for January, 2007

semalam kat uamh layan vclip smpai mata rasa nak rabak, igt dah nak tido, tetiba tv9 pasang highlander2, layan sampai abis, evenn sux, bantai jela, so sebelom tido aku scan n print keje opis skit

semalam petang jumpa taher, berikutan dia dtg sini nak settlekan sumting, dia suggest untuk tidak membeli kreta, tapi…aku ada urusan penting ngn kenderaan tu, kalu nak ikut keadaan, aku rasa tak perlu n tidak lagi meyakinkan, tapi…still kene tapis lagi…

aku baca blog ezham baru ni, pasal kawasan tempat keje dia yang ramai umat elit n berkereta besar, point dia bukan pada kreta, tapi dari mana wang tu dtg?? aku tak larat je nak tulis blog harini…aku selsema…

Advertisements

mostly nak crita pasal itu harinye gather tapi takde pic pasal blom transfer, tapi apa pon best ajje kot, iyekan je, pasl ramai n jumpa abang taher yang diingati selalu, juga beberapa org muka lama ketika di klang, muka hati keras n kering, tonggang tebalik camna pon tahan je kat situ, korang hebat, aku je malas melayan arus kebongokan company, so makan 2bijik burger as far as i concern they r deliseeessss, igt nak belanja bdak2 ni, tapi dorang dah beli dulu, so aku belikan eskrem je, sapa2 yang tak sempat mintak mahap yeah, n thanx 2 ana sebab beri sedikit sokongan bagi menjayakan misi n adi pasal ke hulu ke hilir bwk eskrem, u’r the best waiter (kategori eskrem)

malam aku lepak ngn mustaqim di rumah beliau di sri rampai, dan byk berbincang camna doc n kak nin crack kan company sendri, sambil melayan chow sing sing, tido kol5 lebih berikutan aku sambung ngn gayutan dalam beberapa minit

sabtu aku runner ke klang semata2 nak carik beg dalam pilihan yang byk, target adidas, tapi jumpa reebok pasal byk poket, k honestly, aku dah byk sgt pakai duit dalam 3 hari tu (jumaat sabtu ahad), aku tatau kenapa, tapi nafsu sopping aku membuak dikala tiba hari minggu, nak mampos, juga aku tidak rajin seperti dulu, si jiji ada mention pasal meeting infusion itu hari, they dying n sgt memerlukan leader n nak kasik gedebuk 5 projek n of coz can demand kan?? yes bley je kalu nak amik, tapi for sure….bukan tatau cara keje infusion, irritating cum annoying sumtimes

tapi lately aku terfikir yang aku byk lepaskan peluang yang besar2 sebab tak minat…kenapa aku minat peluang yang sikit n kecik2 je erh?? tapi dlam tgn ni byk mende nak pegang….

aku byk tanya, kenapa

Posted: 24 : 01 : 2007 in Lupa Tag!

bila kita harap n dapat bukan sepertimana yang kita harap, kita tanya kenapa, kita buat keje tu sgt2 susah n dapat tak seberapa, kita tanya kenapa, mungkin aku dah fikir aku jadi lebih dari dulu tapi masih tetap mcam ni, kenapa, dan keadaannya, makin sesuatu yang aku rancangkan makin susah nak jadi, kenapa, mungkin kurang iman dan bukan umat yang baik, tapi kenapa tidak, mungkin akal aku belom waras n mentah juga jahil, tapi kenapa??

ok…kerja aku sume dah siap, n aku sgt free, infact sgt2 free, tinggal lagi kejap lagi nak jumpa org penang tu kasik yang aku ammend then menadah jela, semalam dapat confirmation dari tadahan yang lepas, dalam nex month kebanyakan pending payment aku dapat insyaallah, even ada yang tak seperti yang diharapkan, tapi yekan jela, dah rezeki, still…thats could the 1st n last lah as usual, no begging2 unless u can pay me more

apa pandangan seorang mak (bapak biasa je) bila kita suarakan bahawa kita berkehendakkan org lain dalam baki hidup kita selain dia, dia angguk?? dia geleng?? atau dia tanya sampai sume mende rasa macam tak confirm, atas pagar, n sgt lalang

aku baru dioffer keje lain…tapi sebab aku bercadang n dengan hasrat yang sgt tinggi untuk mengkehendakkan sesuatu yang memerlukan masa n slip gaji 3bulan, rasanya aku tolak

apa aku pikir??

Posted: 22 : 01 : 2007 in Lupa Tag!

panjangkan title tu?? saje bagi panjang pasal ayat dia memang panjang tu, aku tgh puhneng kepuhla plak, baru balik dari ceras ni tros taip blog, kemarin n semalam balik kampong, balik dari kampong mula tak berapa sehat sampai harini, aku tatau nak demam ke hape, janji tak berapa sehat la genre dia

aku cuba kira2 pending payment yang pending (of cos laa), aaaa memang byk n aku sgt desperate nak sume gedebuk depan mata….:(, apa yang susah sgt eh?? ke sebab keadaan mendesak, buatkan mende ni sume jadi lambat n leceh juga cerewet??aku jugak harapkan sekian2 payment dari allmore, yang mana dtgnya tak seperti yang diharapkan…so aku mula goyang lepas dia offer lagi, yes dia cakap u r most welkam (untuk amik freelance lagi) tapi ngn payment byk tu…aku rasa aku tak mampu n tak bebaloi lagi…masa bincang pon aku dapat rasa aku dah mula ada demand sendri, bak kata adinang, apa kerja kau, itu maruah kau, kerja kau tak best, maruah kau tros terhina…btol gak, actually tu ayat abang dia saiful nang, pinjam sebab best

so skang aku kene rest serest yang mungkin, dah janji ngn diri nak start balik kelam kabut feb ni, budak ofis baru je tanya de job freelance animation, tapi takpe, aku terpaksa tolak dulu, maybe sebab rasa pening ni, tu pon kalu de keje yang kelam kabut, mmber plak pagi tadi suggest (suruh sebenanya) keje govern, mak aku pon sama, ni malam ni nak bincang aka gayut mana lebih best, govern ke private, since aku nak kerja yang aku rasa penat lelah aku terbayar, bukan duduk kangkang n dapat duit, ‘kangkang’ pon kira kerja gak pe, cuma aku tak buatla keje camtu, laknat wehh

mak dah sound soh pakai kreta, mak bising keje sebok tapi tak kaya, aku sedih marah n mcm2 dalam hati ni, kenapa tak faham?? aku sedaya upaya usaha untuk diri sendri, bukan tamau itu ini, tapi tgkla apa aku dah buat?? bukan senang jadi aku, bukan senang jadi tanglong, bukan senang jadi kamal, jadi kamal…jadi sempurna sesempurna makna nama

ouh harini balik nak siapkan keje penang, tapi apa pon, alhamdulillah, ngn nama ni ALLAH bagi lagi rezeki untuk diusahakan :), cuma kene sabar n usaha 🙂

i got my yellow ticket with tiger logo n a sign of sum amount of money printed on top, its nice, but i felt nutting, coz im full at the time n really need 2 go to the bathroom, so settle it, pagi ni bahagi2 apa2 sume, ni actually wang prototaip itu hari, alhamdulillah, so aku lepas transfer apa sume aku tros buzz mike n tanya pasal pending payment lain, almost a year, dijanjikan macam2 n nutting happen, just a promised, untill this morning, mike said that he was told by kak sala that balance of the payment (batch2) should be clear by the end of this month or atleast early nex month, i can type those smiley icon in the chat space, but i cant draw it in my face, to much promising buat aku cam tak berapa nak berharap, pon tanya kat mike btol ke tak atau nak sedapkan hati aku je, dia cakap itu yang diberitahu dek kak sala…insyaallah dimudahkan rejeki

minggu ni aku sgt release, animation adzakael siap, ilustration penang siap, courseware almore siap (tq adi n ana :: u guys rock rite on the money!!!hahahaha), plus i was planning to take a short vaca (i did last week n i wanna do it again), so malam tadi call my beloved mommy told her that i wanted to go balik kampong this week, she said “better not la son, ur dad now in pahang cat our old house, u better go there n help him settle down those job” yes my mom say it in fluent UK slang hahahaha, so….im not that interested to be in pahang n cat that damn old house, but i hav to, its for my mom n dads sake n for the kindness heart that ive got, hehehehe

its been awhile aku tak tulis blog, rasa takde point n tatau nak cakap pe, kalu aku tak call mak n buat surprise mcam biasa maybe aku tak ke pahang, plus plan sebena nak upgrade webpage…hurm….takpelah, insyaallah nnt2 adala masa

should i be a robocop??

kemarin aku EL, n lupa nak tulis borang EL, aku anta anai kat stesen bas s alam n wish dia wutever, last minit baru nak menggelupur anta borang KPLI, tak pasal2, so kol12 lebih aku balik humah, tgh makan nasik (lauk telur dadar je, malas carik ikan), de mangkuk ketuk pintu, bukan takat ketuk, siap bukak, tak perasan plak aku tak kuncik pintu, so dia cakap nak sembur asap nak halau nyamuk, kene bayar 60, aku takde duit, kuar gak duit simpan, 10, iyekan je, lepas sembur aku pening, weng, senak, nak puke, tekak tak best, dikatakan poisoned, sampai la semalam n harini skit aku rasa gejala tu lagi…hurmmm, iyekan jela

semalam beli ikan, camharam ikan, mahal n tidak segar, masuk periuk hancur, bencik btol, tapi tak sume hancur, ada yang ok, yang hancur kira jadi kuah tambahan jela, halal….masak singgang, sedap, macam tanglong masak, dah kesuntukan duit, kene jimat gila babi

sok hari deadline adzakael n almore (n aku masih sempat tulis blog ??), so aku nak kene struggle gila2, pagi tadi aku saje tido lama2, alarm bunyi ulang2 kali dari kol6.30 sampai kol9, saje aku nak dtg lambat, aku letih, letih sgt…tapi…tula duit kan??

rancangan lain aku akan rancang n crita kemudian, berikutan byk mende yang aku rasa gelap lagi skang (sountrack ~~ padi – hitam), ouh trima kaseh pada gaijin yang kasikk aku incubus baru, tak seindah yang dijangkakan, kecuali beberapa lagu,

the chosen one said i hav to drink a lot of water so that the poison will out thru both of my hole!!

jumaat balik dari ofis dah rasa titik2 skit, masatu ignore jela pasal aku harapkan miracle dari ALLAH, mintak2 ujan lepas aku sampai umah, lepas pada tol subang, dah mula titik2 keras, takpe lagi, aku pon dah takleh berenti pasal dah kat hiway n sgt sesak, tros jela, nampak jlan basah, aku agak dah ujan tadi, so yang titik skit2 ni cam baki dia, masuk simpang nak ke rumah, lepas pada 7e, brrroooossssssshhh, cam kene sembah air, camtu je aku tros lenjun, paling risau hf dalam poket, arramak, balik umah aku tak cek plak, skali nak pakai dah jem, aduuuussshhhh, keypad tak function, dah tepikir nak beli baru je…so sabtu ahad dia weng, tetiba pagi tadi lepas subuh, dia hemsem kembali….maybe 2haritu dia menjalankan proses self healing kot, so aku sayang dia balik =)

ahad (semalam) gi kl gathering ngn budak machang dulu, sampai lewat pasal naik bas, helmet takde nak bwk anai, 2nd time naik bas g kl, n tunggu dutam n merak yang kebetulan sampai serentak plak, so dalam kol 10.45 baru naik train g kl sentral, nak kejar bas nye pasal, 1st time naik bas nak balik umah, menggelupur weh, takde experience, ye kan je, nasib baik ALLAH bagi mulut yang sempurna, bley gak g tanya pakcik bas lain, tu dapatla jugak bas, masatu pon dah 11 lebih :), n aku tido lewat sebab layan game sampai dia off sendri

aku bangun lewat sebab saje nak bangun lewat, aku jaga kol8 n aku wish aku tejaga kol9, aku teran mata soh tido, dia tamau, so aku lepak jela layan sejuk sambil tutup mata n telinga distract ngn bunyi shower……tu aku bangun n g keje…:)