harga pendidikan

Posted: 25 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

apa beza hebat dan tak berpendidikan n tak hebat tapi berpendidikan?? rata2 boley jadi medium, hebat sikit n berpendidikan sikit, hebat aku maksudkan jadi sumbody yang org btol2 kenal, sgt dihormati n hidup senang hati, juga definisi terpulang pada kalian yang membaca, berapa harga jadi hebat dan berapa nilai pendidikan?? boleykan kita beli dua2??tapi nak beli kene berpendidikan sikit, bila berpendidikan baru dtg wang n hebat skit (ertikata senang), baru bley beli dua2 ~~ apapon, kita dah ada dua2 sebenanyakan?? cumanya nak naikkan level je…mcm aku kata, rata2 medium, so sapa mampu beli dua2 ni dulu, skang 4sure dialah yang teratas…n perhaps bukan jadi salah satu je kan?? ~~ rezeki ALLAH

semalam belanja 110.12 kat tesco beli barang umah, nak nangis jugak rasa kuarkan duit…tapi nak wat camna, kenela jugak, hajat nak ke ikea malam ni carik krusi sama kabinet…nampak dah selesakan camtu?? maksud aku nampak berwang dan nampak hebat, berwang dan sedikit pendidikan…cukup ke??

hebat dan tidak berpendidikan (on paper), cam dalam apprentice season 2 ke 3 tak igt…dikategorikan sebagai street smart…hmmm…ke sume depends kat rezeki ALLAH semata?? kene usaha jugakan?? usaha sampai jadi berpendidikan (bidang berkait), baru jadi hebat

so…mana dtg dulu?? pendidikan ke hebat??

Advertisements
Comments
  1. Adieanna says:

    kita dari kecik dipupuk suh jadi orang yang berpendidikan…. so nak jadi hebat biarlah berpendidikan dulu… tapi tengok keadaan la kot?

  2. adie says:

    penebat!!! akekekeeke… bile ade penebat baru leh tahan kuase letrek…

  3. ZENIA DENDRONEPTHYA says:

    *~*~*kata falsafah dan psikologi pendidikan… pendidikan tetap datang dulu. hebat datang selepas itu. nak mempergunakan dan merealisasikan kehebatan pun perlukan pendidikan. bila ada pendidikan biarpun setinggi atau tak setinggi mana tahap pendidikan kita bukanlah issu untuk jadi seorang manusia hebat. pengetahuan dan kemahiran kita yg pakar dalam tiap sesuatu waima cabang bidang dan minat kita itulah penentu kehebatan kita. sekaligus ketika itulah pendidikan dan kehebatan bergerak sejajar. untuk jadi gah dan complete package ke tahap maksima itulah kita kena sentiasa memperkasakan pendidikan dan juga mempergagahkan kehebatan kita bukan setakat di bidang kita, di cabang minat kita… malah lebih global dan luas lagi. bersama modal insan yg mulia dan terbilang akan tambah memperkukuhkan apa yg kita gelar “kehebatan insan berpendidikan”. GOOD LUCK!*~*~*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s