the pandarium [restless]

Posted: 19 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

i woke up this mornin, brush my teeth n wutever, went to a mirror at a living room (my habit) n suddenly i saw my face with a touched up of panda face…oh god, aku dah abaikan kerehatan, tu pon sedar masa nak pegi ofis, perut rasa angin n kepala pusing skit, rasa sempit n sumting2, most probably tak slesa, n aku takut throw out je ni lepas makan nasik lemak…mmm harap tahan, semalam akibat dari tidur lewat (4 lebih) borak ngn azwarin nye pasal…we got a plan, a big plan, big plan kene bincang lama2, siap ngn gelak2 bagai

aku beli nasik lemak pagi tadi dekat ngn humah, lauk suppose to be aku mintak telur mata je, tapi telur mata takde plak tadi, pakcik tu blame wife dia sebab lambat anta telur mata n plastic nak bungkus nasikk, aku ok kalu dia cakap nampak positif tapi ayat dia cam “telur takdela, org tua tu tak anta lagi, plastik saya pon dia tak anta lagi”, allamak…bukan dulu janji punya best ke nak sehidup semati biar ranjau beduri bagai, napa nak cakap camtu infront of other people like u never do any mistake to ur wife…the fact is, aku cuma terfikir, apa akan jadi kawan2 yang lain?? yang janji macam2, most important kat aku sendri, forsure dah nampak n observe mende2 ni…harap amik pengajaran n most importantly praktikkan

juga kes anak, anak nangis itu ini, KEBIASAANNYA akan nampak yang ayah dia menonong je jalan, egois lunatic, n mak kene pujuk bagai anak tu, satu hal yang ayah wat donno ni, satu hal lagi yang mak pon pujuk tak reti slow, nak menengking, kan ke budak tu tgh sedih, cubalaaa usap ke apa ke, pujuk mende lain, gantikan yang dia nak tu ke mende lain, wut make malaysians kids jahat2 nakal2, u guys decide, sebab yang aku blaja n aku tgk…nak tengking ada waktu, ada cara, ada sebab yang btol2 perlu untuk tengking, kalu dah romen anak org takkan nak usap lagi kot kan

so perbincangan aku ngn azwarin semalam berkisar hal kerja n apa yang kami nak tuju, most of the point is ke arah pertanian (still wondering…camna ah nak buat??), plan memang besar, link pon dah kuat2 blake, wang je slow skit, kang buat macam2…tak makaaaaaan WIFE aku hihihihi (hai syg =>)

Advertisements
Comments
  1. Adieanna says:

    errr aku gan adie kearah food services

  2. yatie says:

    tanglong..yati ada cr utk collect duet wat modal….berminat call me 🙂

  3. magma_jem says:

    manyak syok woooo bace blog ko….terhibur aku jap….mmmm mase b’cinte smua manizz bile kawen…mmm br nmpk prangai sbnr….cume kite bley jg x bley jg jek….individu…

  4. ZENIA DENDRONEPTHYA says:

    *~*~* Assalamualaikum, well to be honest that Im also thinking the same thing: why often after these so called ‘earthlings’ got marriend then they totally changed???. Excuses and excuses and excuses come and goes… blaming to this and that. Pointing to each other faces. Where is the LOVE is? What is the meaning of LOVE that the men ‘akad’ in front of the ‘tok kadi’ and the women sweetly kiss the men’s hand during the ‘batal air sembahyang ceremony’? Don’t they realised how the most sweet thing happend on the basic of LOVE and TRUST to the death do they part on that moment through till the last of their breath? Almighty Allah, let me be serenity and be ONE with my own LOVE… don’t ever let me forget the sweetest, the roughest, the happiest, the most sad,… and all moments that I will share with my husband one day. Let ‘him’ be the one who hold my body on my very final breath… Let ‘him’ be the last image to my eyes as I closed my eyes…*~*~*

  5. adie says:

    pertanian??? ko nak join bapak aku??? uik!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s