Archive for December, 2006

dream job no more

Posted: 28 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

this entire week i was realize that i dont deserve to be here, as i mentioned in past 3 – 4 blogs, i was even more cranking this week, i hav an attitude prob with ilustration, i can do computer graphic as fast n the best as i can, but not ilustration, tabley nak commit, even hari2 berazam nak commit jugak2, tapi takleh, cepat bosan, cepat tension, cepat negatif, tapi still aku bedoa kot ada keje as GD as i expected untuk jadi lebih baik…urgh!! skang keje ofis tetangguh, keje freelance apatah lagi?? sebab aku dah rasa tahap hypertension n stress gilosh…kenapa dream job tak jadi macam yang diharapkan?? most org aku kenal dream job dorang besssstt je, smoooooth je, laaaayyyaaaan je, tapi bukan yang ni, aku takleh handle camna yang aku pikir, maybe dalam 2 – 3 taon ni dah target ilustration untuk wat freelance je kot, GD untuk fulltime….so skang dah tebalik, dan aku sgt desperate nak carik keje as a GD!!

semalam aku tido awal, sebab nak bangun tgh malam n buat keje freelance…so malam aku jadi GD balik as usual, tu pon takat scan je, then aku tido, mcm mr niu kata, ‘mans cant work over 8 hours’, harap mangkok tu btol kot, dahtu nak tido dah tak bley, bukan pasal aku dah tido awal, tapi memang aku ada prob tido lately *sigh*…aaa damn this cursed, aku tulis blog ni dalam mata tgh tekebil2 tahan ngntuk

kat mana nak pakai GD?? seriusly urgent, nak bukak buku baru 2007 neh

Advertisements

harga pendidikan

Posted: 25 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

apa beza hebat dan tak berpendidikan n tak hebat tapi berpendidikan?? rata2 boley jadi medium, hebat sikit n berpendidikan sikit, hebat aku maksudkan jadi sumbody yang org btol2 kenal, sgt dihormati n hidup senang hati, juga definisi terpulang pada kalian yang membaca, berapa harga jadi hebat dan berapa nilai pendidikan?? boleykan kita beli dua2??tapi nak beli kene berpendidikan sikit, bila berpendidikan baru dtg wang n hebat skit (ertikata senang), baru bley beli dua2 ~~ apapon, kita dah ada dua2 sebenanyakan?? cumanya nak naikkan level je…mcm aku kata, rata2 medium, so sapa mampu beli dua2 ni dulu, skang 4sure dialah yang teratas…n perhaps bukan jadi salah satu je kan?? ~~ rezeki ALLAH

semalam belanja 110.12 kat tesco beli barang umah, nak nangis jugak rasa kuarkan duit…tapi nak wat camna, kenela jugak, hajat nak ke ikea malam ni carik krusi sama kabinet…nampak dah selesakan camtu?? maksud aku nampak berwang dan nampak hebat, berwang dan sedikit pendidikan…cukup ke??

hebat dan tidak berpendidikan (on paper), cam dalam apprentice season 2 ke 3 tak igt…dikategorikan sebagai street smart…hmmm…ke sume depends kat rezeki ALLAH semata?? kene usaha jugakan?? usaha sampai jadi berpendidikan (bidang berkait), baru jadi hebat

so…mana dtg dulu?? pendidikan ke hebat??

i’m in ceras rite now, tgh bikin kerja dan dalam 2 jam lepas baru lepas ym dengan faradandy…dia sendiri sedia maklum rutin aku yang agak magikal kalu aku takde keje, so aku tanya dia…mesti dia benci nak jadi cam aku…aku sendiri tak sure sebab apa aku tanya, whether aku benci diri aku yang tak reti nak berenti rehat atau aku btol2 maksudkan yang dia benci nak jadi sorang yang so-called sebok 24 7…tapi macam biasa, tak reti nak tolak projek, dalam masa ni je aku kene settlekan 2 projek animation, lain2 client dan due date yang lebih kurang sama, dan aku sgt struggle (kecuali masa aku taip blog ni), keadaan makin runcing bila adzakael nak masukkan animasi aku dalam tv plak…damn…aku tetekan ke?? aku benci ke?? percisely masa aku amik n bincang, aku tak pandai nak elak…sentiasa cakap ok, hmmmm kan best kalu aku bley tipu skit…

dan kebetulan kuar ke ampang tadi pukol10 jumpa borhtaag sama mafia ngn adi sama ana, tgk2 duit gaji masuk, cek razak pon aku blom cashkan, plus nak mintak duit mmsc yang harap2 bleyla masuk sebelum taon depan, juga denga yang infusion dah anta invois ke ppk, dah 2 minggu kot…hmmmm…tunggu jela duitnya…2 projek ppk n 1 prototype btp…yang lain pending adala skit2, aku tatau kenapa aku nak sebut mende ni, tapi yang aku rasa skang, aku sgt desperate nak ada duit byk since abang baik mula sakit2 balik, kepala dia pecah n padle gear jatuh aritu, nasib baik bley pasang balik…so aku harap ngn sokongn2 tu aku mmpu beli aset lain, berupa kenderaan yang besar n tak lenjun aku kalu jalan waktu ujan

dutam sms semalam, ajak aku jadi producer…erm cam guess producer…camtu kot (camtu ah dutam cara sebut dia??) kat traxx fm…tapi aku tak berani since aku dah denga camna dia tanya dutam pasal itu ini…yang aku sendiri pon tatau sgt, tak ke dungu je kang on air n takleh nak cakap pe

tadi ada sumting happen tapi dah ok :)…harap ok sampai bebila 🙂 frustrated n aku jadi kuat makan, frustrated ngn diri sendiri, jadi malas jaga badan, tapi still aku minum vitagen hari2, cam tv tu suroh 🙂

the pandarium [restless]

Posted: 19 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

i woke up this mornin, brush my teeth n wutever, went to a mirror at a living room (my habit) n suddenly i saw my face with a touched up of panda face…oh god, aku dah abaikan kerehatan, tu pon sedar masa nak pegi ofis, perut rasa angin n kepala pusing skit, rasa sempit n sumting2, most probably tak slesa, n aku takut throw out je ni lepas makan nasik lemak…mmm harap tahan, semalam akibat dari tidur lewat (4 lebih) borak ngn azwarin nye pasal…we got a plan, a big plan, big plan kene bincang lama2, siap ngn gelak2 bagai

aku beli nasik lemak pagi tadi dekat ngn humah, lauk suppose to be aku mintak telur mata je, tapi telur mata takde plak tadi, pakcik tu blame wife dia sebab lambat anta telur mata n plastic nak bungkus nasikk, aku ok kalu dia cakap nampak positif tapi ayat dia cam “telur takdela, org tua tu tak anta lagi, plastik saya pon dia tak anta lagi”, allamak…bukan dulu janji punya best ke nak sehidup semati biar ranjau beduri bagai, napa nak cakap camtu infront of other people like u never do any mistake to ur wife…the fact is, aku cuma terfikir, apa akan jadi kawan2 yang lain?? yang janji macam2, most important kat aku sendri, forsure dah nampak n observe mende2 ni…harap amik pengajaran n most importantly praktikkan

juga kes anak, anak nangis itu ini, KEBIASAANNYA akan nampak yang ayah dia menonong je jalan, egois lunatic, n mak kene pujuk bagai anak tu, satu hal yang ayah wat donno ni, satu hal lagi yang mak pon pujuk tak reti slow, nak menengking, kan ke budak tu tgh sedih, cubalaaa usap ke apa ke, pujuk mende lain, gantikan yang dia nak tu ke mende lain, wut make malaysians kids jahat2 nakal2, u guys decide, sebab yang aku blaja n aku tgk…nak tengking ada waktu, ada cara, ada sebab yang btol2 perlu untuk tengking, kalu dah romen anak org takkan nak usap lagi kot kan

so perbincangan aku ngn azwarin semalam berkisar hal kerja n apa yang kami nak tuju, most of the point is ke arah pertanian (still wondering…camna ah nak buat??), plan memang besar, link pon dah kuat2 blake, wang je slow skit, kang buat macam2…tak makaaaaaan WIFE aku hihihihi (hai syg =>)

wuts with this thing!!

Posted: 14 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

lewat lagi harini, bencik btol, nak tukar hf cam malas…nak wat camna lagi tatau, tapi elok lagi nak biakan pon, keypad jela tongong, kenapa malas nak layan mende2 camni, seems like anti-technology herherher, aku letih dan takleh nak berfikir sgt n produksi kerja pon slow gila, thank god shes beside me :), harini dah masuk hari ke2 sampai ofis lepas 9.30, harini kira ok skit pasal awal 3 minit dari semalam, tpi still lepas 9.30 (n she sms me, thought im not ol today, hihihi, sori lewat skit je)

balik jumaat tadi beli buku MENCARI KEBENARAN, tertarik nak beli sebab dikomikkan, aku buat juga buku pasal islam, so aku tau susahnya n letihnya camna, n aku appreciate art, jugak aku trasa nak beli since dia cakap true story dan murah dan kebeutlan semalam baru cocok duwet

semalam pegi ceras tak wat mende, sampai2 sentuh mouse skit2 then gi makan ngn adie (xajak ana since ana cam bz gila, cian plak kat dia khekhekhe), then naik balik sentuh mouse lagi then aku tido sampai 10 lebey, sentuh mouse lagi, tau2 budak2 ni dah nak balik….iyekan jela, so semalam kuar dari ofis ceras dalam kol 10.50 lepak sampai kol12, hahahahahahah, baik wat keje….tu balik aku bahan layan EDWARD SI TANGAN GUNTING sampai kol 2.30…jadi sebab jugak aku bangun lambat hihihihi

the jeopardy

Posted: 12 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

im damn tired, semalam balik keje dari subang tros ke ceras, badan dah tak larat, iyekan jela nak wat camna, bak kata dutam “its ur work, u choose it, like it or not, face it”, thanx to him anyway, n i ran back to puchong dalam pukol1 sumting, sampai umah kol2 lebih n allah jela yang tau letihnya….apapon, tak tido lagi :), install antivirus dulu, tgk movie jap, kol3.59 (last aku tgk jam b4 tido) barulaaa nak buat2 tido, tu tatau lelap kol brapa, tapi 4sure aku jaga kol7 sumting, mata dah segar, badan sakit lagi, teran jugak mata soh tido, kunci jam balik kol8.15…aku dah kunci jam kol6.30, tapi alarm bongek, so tak jaga subuh…burst lagi :(…apapon, since aku dah janji nak try untuk seminggu ni ulang alik ceras…kenela jugak usahakan, ikutkan badan dah lemau dah aku, semalam pon alang2 je nak stay fokus on the road…n i hate when i do my work, sumbody stay around n talk a lot, its annoying…for forck sake, stop it please, im begging

ouh…got secret admire yesterday, name zee…hai zee…hihihihi…k dah mention nama dia dalam blog harini, her story remind me of aznana’s story, cam sama, tapi lain keadaan, point dia cam lebey kurang, sokay, n also remind me bout wut ive been told last 2 nite, situasi aku n scandal :), tapi oki je, can sengih lagi wut

so harini aku cuba untuk tak jadik corrupt (even rasa cam terjadi), cuba sketch sebanyak yang mungkin, cover balik waktu2 corrupt yang lepas…dan aku maseh letih, mata berat ni…tapi poket dah ringan, tinggal serdak je kat dalam…

about to get really busy….kerghh

Posted: 11 : 12 : 2006 in Lupa Tag!

i went to t square last week ngn adie, cadang nak ke sg wang carik dvd, but then gecko call kata ada conference komuniti komik malaysia kat wangsa melawati (sori adie, my plan was changed all of the sudden) b4 pegi aku singgah kat tsquare yang kebetulan aku tringat haritu ada piala seri endon, sampai situ jumpa sabrina (adik angkat aku), cantik dia haritu, korporat, maklumla masuk bertanding, 2 seat blakang dia belah kanan, 4 seat dari kiri tenampak ex aku, tu pon sekali imbas, herherher…tapi aku sgt rushing, jumpa sab dalam 3minit then aku terpaksa blah, sempat amik gamba, masa kuar aku call sab balik soh kim salam je pasal aku tak sempat, tekejar2 sgt2, soknya aku ajak dia kuar, then dia mula jadi psiko balik, tu yang aku malas nak cakap ngn dia n ajak dia kuar, bosan dia psiko, cam yuri dalam red alert 2 / yuri revenge, apa pon ‘ter’janji la jugak, but then, tetiba hari cam nak ujan, aku call cakap cannot kuar sebab nak ujan, dia pon ok jela since, so aku anta sms kat sab kata aku tak jadi kuar ngn dia siap blakang aku buat gelak2….tapi…..aku teranta kat ex aku!! kakakakakakakaka….bajet dah mesti dia hangin gila, tu dia marah2 so on, aku sengih jela, bagi alasan itu ini, then dia gi bantai marah adik angkat aku sama kerkerker…kan ke psiko, pastu aku cakap takpe n sori, dia pon sms kata jgn ganggu dia dah….like 2hours pastu dia anta sms balik kata dia mintak sori n kata ok je kalu aku nak ajak dia kuar, kakakakakakakakak, tadi cam marah gila

so…..aku dah trima (mcam trima) job baru kat ceras ofis adi, siang kat itis malam insyaallah kat ceras, aku rasa cam meletihkan…tapi takpe, try je dulu untuk seminggu ni, mak aku dah marah2, keje tak putus2, duit tak byk2, aku sengih jela, tapi incoming projek ni harap aku dapat simpan lebih…sini blom gaji n aku sgt sedih….nak bayar duit sewa umah, tuan umah dah becakar2 dah tu, harap duit2 freelance lain pon masuk cepat2, bley wat modal nk idop skit…. =( ….aku tak….