Archive for November, 2006

“saya menang moto…”

Posted: 29 : 11 : 2006 in Lupa Tag!

i was at home rite now, when suddenly i saw a strange file stick on my old monitor dekstop, it was not strange if i use to read it b4, it was nazri ahmadeus’s journal that written apparently for raya addition in myspace n anyway it was reminded me to him, a freakin idiot guy that i luved to fren with…aku sedang berkira2 untuk meneruskan kerja, bila mana aku masih terganggu oleh fikiran yang membelok ke arah skandal, cukup, patut sudah berenti, i hav a deadline tomorrow n i wish i could work much harder 2nite, i’m listening to “stereophonics – i’m alright” 1 of my fav track anyway,

it was complicated things to hav sum1 yang btol2 kita nak, when suddenly its ended like an unanswered questions, never know what next n what gonna happen, mungkin sudah terlalu biasa buatkan aku lali dan masih mampu mengarahkan akal kepada kerja, mengarahkan tenaga untuk blog ni, even not 100%, tapi still terbahagi jugak, adakah aku marah, menentang, atau terlalu baik hingga mengongkong, dan keadaannya pada aku, aku hanya menyayangi lebih dari yang sepatunya, dan aku mahukan itu terjadi pada org yang tentu skali aku syg dan harapkan dia untuk terus rasa disayangi oleh aku hingga hujung nyawanya…apapun…boleh ke jadi?? boleh ke itu?? boleh ke ini?? aku terlalu…

mocha bermain lagu secret admirer, aku tak siapkan kerja ofis berikutan kerja freelance yang memerlukan tumpuan berat terhadap setiap perkara, juga…aku ke yang handle team nih?? never thought of that, coz what i know, what i want, a teamwork with everyone hav a responsible, opinion, n by mean a little ability to be a leader with other teammate

beatles – free as a bird, keje memang meletihkan, tapi berbaloi kalu dapatnya banyak, lagi berbaloi kalu dptnya cepat, plan nak gi jamming, wish jadi, im dying for that…

thought of the day :: sapa design duit 5ringgit?? bley je kasi lain2 contoh, tapi start ngn duit rm5, camna rasanya pakai duit yang sendiri design?? brapa royalti dia dapat hasil jualan duit tu??
kos sekeping duit brapa sampai buatkan duit tu berharga rm5??

O V E R L O A D E D

Posted: 26 : 11 : 2006 in Lupa Tag!

nagntuk, gila ngantuk skang nih, so aku decide nak buat blog waktu ni, igt nak amik half day nak gi infusion settlekan clearence, dan semalam n kemarin stayback kat cssb kl sampai jadi bongok, bukan tak penah stayback pon, tapi suhu kat sana erk….dorang takde aircond controller ke erk??

so kira2 balik keje n pending payment aku, jumlahnya gak besar n mampu mengembangkan bontot n melebarkan senyum kalu dtg segedebuk, tapi takkan nak dtg segedebuk kot…kan?? apa pon aku sgt2 mengharap dtg segedebuk, plan dah macam2, patut dah jadi macam2, malam tadi sempat jumpa trainee n brief keje n tunjuk cssb nye offer letter, sure dia berminat, tapi as a trainee, aku soh dia training btol2 dulu then baru join team keras hati, aku dah ske team skang, cuma kalu bley lagi besar lagi best, lagi ramai dapat duit, lagi byk projek bley control, apa2pon musyawarah tu penting, itu yang dianjurkan agama islam tu sendri 🙂

dan harini aku sgt2 rasa nak beli sebijik kenderaan yang cukup besar untuk diri n family n kawan2, sgt besar takla kot, tapi bley muat byk n puwas hatti

apa aku pikir skang….

mussolini say YAAAIIIIYYY!!

Posted: 20 : 11 : 2006 in Lupa Tag!

went to klang last nite behalf of anta kunci umah lama n jumpa skandal, not saying that we’re dating, but its sumkind like that, anyway, ok, point today is how can i manage n get a good n happy job as i wanted to, bila aku realize yang aku tak deserve to be an ilustrator (mentioned kat blog lepas), tapi semalam keinginan nak masuk balik team gd yang tunggang langgang mula mendesak2 (cssb plss jgn panggil aku balik 😀 ),either be a fulltime freelancer atau makan gaji cambesa atau bukak company (option ni maybe tangguh dulu), i hav to trigger sumting, kene mula langkah, tapi langkah skang dah belok kekok keras kejung, duit tak masuk2, so pagi tadi masa dtg ofis, atas moto aku terpikir kalu ni ujian ALLAH, i mean HE take almost all the things that HE’d gav to me supaya aku be patient in all that, n perhaps HE will giv me more as i wish for, as i pray for, skang bukan sume out of control, still bley control lagi cumanya….kadang tu terpikir….

seems like 70/100, still wish this could work out sumday coz i’m trying atleast :), pegi ke ulu yam, perjalanan dan tempat yang best, 2couple n 1single :D, dan aku kene lepak klang…sokay ni sume dah mentioned blog lepas, so ahad gi hamik keje n aku singgah kinokuniya sementara tunggu teammate lain, kino tempat melampiaskan nafsu, brikutan nafsu yang lama gila tetangguh dek duit, maka semalam aku burst skit, dah pegang 4buku, pilih2…sampai jadi 2 buku..kira okla kot, even almost 100 pon rasa puas hati je, kebetulan kuar kino terserempak ngn shemug, dia pon baru je kuar kino, dan aku folo si ee pegi beli kamera murah (hahahahahahahahahahahahahahaha), siolnye ee, kata nak amik nikon, alih2 canon jugak kau bahan, nak nangis aku masatu, balik sampai kat subang ujan maseh lebat n lebat gila, reda skit baru kuar stesen berlari2 bawak camera ee yang baru sambil sinsing suar sampai takat pusat :D, tunggu teksi punya lama, so kasi ee naik dulu, ujan2 ni teksi refuse nak kuar jauh2, tak balik modal kata, aku pon kene 30 balik puchong, nak naik bas tatau, bas pon satu je…bongok btol, sampai umah, call org yang ter”   “, tak confirm pon aku je saje mengada, tapi atleast di sokong dek kawan2 lain, kira okla kan, dia pon dah berat kat aku lately, pada gi baik balik ngn ex yang tentu2 tak reti nak consider, enuff kutuk org, aku beli burger je malam tu, overall cost 3hari (jumaat sabtu ahad) like 200 i guess, mutha futha…..

i have to be everywhere, have to be more reachable, have to be more kind to everybody, have to have more strength to help my friends, have to be more humble, have to be tougher, have to keep quiet whatever comes around, have to be more stupid in a fren eyes, have to be more annoying, have to keep my head down, have to show that i can always be there when needed, have to keep smiling, have to etc

i need a bike so that i can be everywhere, its not that i ungkit or watever…but plz understand, i dont have whatever u hav, i cant have it now,  i thought bout this b4, sure u cant tahan with this, but cant u see im very susah now :), sokay ill manage it without u, tq

coz today was my half happy day, cool things happened in the morning n sum bullshits happened afternoon onward…saba jela nak wat camna 🙂 n im hungry sgt2, fried me a noodle so i can sholve it in ur sick b*****d egois arse, good,we’re just met, n i said this, its a good start eh 🙂

im in (??) love (??)

Posted: 16 : 11 : 2006 in Lupa Tag!

i slept in klang last nite in taher’s n akashah’s house (it was fahmi’s n the gangs house), but anyway my point today is, i met my ol time scandal back to the ol skool (uitm mache), n she was very hillarious, how can i describe?? she was perfek, beautiful, gorgeous, n most of the time (i spoke to her) she torn my heart down, luvly creature that allah has make in front of me n i fly like in so called my own heaven n whatever, but then, i should realize that it was it, it just it, nutting to be the same like before, bley je nak try lagi, but i wont (maybe i will hehehehe), god demnit i cant stop thinkin of her…hmmm….k enaf with that

i was in a train to s alam while waiting for my fren to pick me up there, n there was a family with 7 kids (1 of them still in the perut), apparently…how can say???…can u manage 7 kids of yours in a train?? n thats what happened, the kids r not running n screaming in the train, but in 7 of them, would they all kept manners?? no they wont, sum may (cos they’re already big enaf to think), but the rest, the kecik2, they cant n walk innocently in the train grab everyones arm n their mother was really tired to calm ’em down, n their father currently quiet n smilling, it makes me thought that i should hav a car n less child, i wish….

i’m waiting for another job, should got it by today n another 2 job that was promised to call, n perhaps…i can manage ’em good

membuat perkara yang dirasakan salah dalam sesuatu masa, masa bila kita sedar?? mostly masa kita dah atau tgh buat perkara tu, skang point aku ialah aku tatau whether aku buat perkara btol atau salah, arakian semalam berdongkol2 kerja freelance koswer datang, dan aku semakin down pada kerja ilustrasi, keadaan ni buatkan aku pikir…aku masih patut ke keje as illustrator?? even aku tinggal n tidakkan camna pon keje graphic computer, mende tu akan keep coming n aku akan sentiasa trima dengan niat pertama kuar dari sel2 otak aku…i can do this, it’s my skill set…ya mende tu dtgkan pressure, nak2 kosware, pressure with progress compare ngn ilustrasi ni mandom without progress…which are better?? n i think over n over that i almost cant take this thing nomore, apa aku kene buat?? kuar n carikk keje as gd ke stay n tros sabar…i wont end up niether two, tapi i need those two, nak2 keje graphic….apa lagi yang aku leh wat yang terbaik untuk aku???…..

malam semalam aku di klang, balik dari ofis cssb dalam kol 1 lebih dekat kol2, tgh2 jalan aku nampak kreta polis buat drift dan sgt laju untuk kawasan pekan kecik cam kat bbk tu, so aku igt polis tu nak lepas geram, aku toleh nak tgk brapa laju dia bawak, pada silau2 kreta polis tu baru aku realise yang dorang tgh kejar org, nampak cam viet / filip nye org…anyway tu 2nd time tgk polis chasing?? casing?? kissing??…erm…bad guy, ni paling thrill pasal kejar pakai kreta ngn bunyi skkkkreeeeett…dramatik…dan aku tros balik n tido

masih berfikir, apa patut aku buat?? aku ngantuk dan…..