Archive for October, 2006

kerja lagi

Posted: 27 : 10 : 2006 in Lupa Tag!

dah lepas raya, aku balik sini raya ke4, ngn parent aku yang maseh cam tamau kasi aku balik…tapi ada tanggungjawab,…juga sesampai dapat sms untuk esoknye punye keje n tros sms adi mintak tolong itu ini….

erm…point harini bukan nak crita pasal bestnye raya aku, tapi nak crita pasal tipikal yang aku rasa pada kecik sampai skang…n sampai bila2 kot

1) kenapa raya nak kene ada cam sedih2
2) kenapa family aku nak tgk crita sedih hari raya
3) kenapa takbir raya (org melayu) didayukan…seboleh2 nak bagi sedih
4) kenapa aku tak rasa raya tu best dah??

most of the time…aku byk berfikir pasal point no.3, aku pegi surau n denga org takbir, pasang tv org takbir, aku penah pegi ceramah n aku sgt setuju ngn ustaz tu, kenapa hari raya org melayu takbirnya slow lambat dayu2, walhal lirik (erm…maksud ayat takbir) tu sendiri tak relevan untuk di dayukan, maksud keseluruhan pasal tentera muslimin yang berperang satu ketika dulu dalam bulan ramadhan dan encapai kemenangan (btolkan aku kalu aku salah)…takde kene mengena ngn kesedihan, tu kan satu yang dbanggakan, patut dirai, bukan ditangisi..aku cakap pasal ditangisi pasal dulu masa kat skool, most of kawan aku sedih, belinang2 air mata denga takbir raya…aku ckp what the hell?? tapi….yelakan, telinga aku dah allah buat camni nak buat camna, pasal tu aku takleh denga lagu raya, aku tak ske, tak enjoy, bukan sedih, tapi tak syok, rasa potong je, pasang lagu lain pon bagus jugak, tapi aku takkan bley ubah persepsi org untuk ubah lagu takbir raya tu jadi lagi rancak rock keras dsb kan??

apa pon…aku tgh usahakan ver2 webpage aku…byk masa tertangguh…aku takde mood lagi pon skang 🙂

terima kasih luangkan masa di sini

dilema ni…uurrgghh

Posted: 15 : 10 : 2006 in Lupa Tag!

baru balik mmsc ngn macam2 masuk kepala
mana nak amik, pe pilihan btol
yes dorang counter maybe tinggi…tapi aku endup ngn skill yang camna??
jugak rasa bersalah ngn kak jajad yang beria gila harap aku masuk….
hmmmm….tapi aku dah pon tolak ngn muka bersalah n serba salah
harap tindakan aku btol n berkesan n bagos buat perancangan mendatang
keje makin belambak ngn longgokan keje dulu yang tak settle n perancangan nak upgrade webpage aku………..aku sengkek juga tatkala ini
ke hulu ke hilir dan wang mengalir deras
aku nak balik kampong mintak restu parent
tau dah reaksi parent aku….mintak jela, dah nama anak…

ok this is it!!

Posted: 13 : 10 : 2006 in Lupa Tag!

it was like…wutever, im back!! hahahahahaha, hape pon baru lepas bikin mmsc nye keje ngn adi pagi tadi, aku ragging dia, tq adi kasi aku ragging kau, isnin ni ke serdang…aritu ke itis 2nd interview, isnin ni mmsc 2nd interview jugak, plus, mamat itis tu agak tegejut pasal aku byk amik projek freelance, hehehehehhee…jenis tak reti nak tolak, hambik je sume, anyway, satu projek sudah drop, yesss!! kurang tanggungjawab hoh…alasannya…tak kesah apa, janji aku lega sgt2, then malam jumaat aritu mmber aku familiar buat budak2 siber known as nazri ahmadeus was on air, how proud i am,

takde spcific tajukla harini hmmm….mostly aku tak sedia kerja ngn org2 hustler, hebat, cool, bagus dan best dalam kelompok yang ramai…rasa kecik n tersisih, apa asumption dorang sal work aku?? erk….anyway…im trying, plus dapat skill baru, kalu bley cheat code dah lama pakai, tapi tak fair kann?? :D, tapi aku ske guna cheat code :P, aku tgh antakan file untuk gecko, ni vol3 untuk KISAH2 MENARIK terbitan uitm

nntikan ver2 webpage aku kang…dah terfikir nak enhance camna, aku rasa dull yang ver1..dull sangat2..ptuih!! kerkerker…alhamdulillah…untung2 ALLAH bagi izin siapkan :D…oh yeah…hampir 30hari berpuasa…aku tak gi terawikh lagi ni….gi mesjid lalu mana aaa?? hihihihihi

aku nak letak animasi terbaru aku…tapi takleh uplod flash….tgk jela preview ni yeap…:)

peluang berlumba2 (??)

Posted: 05 : 10 : 2006 in Lupa Tag!

kemarin dulu ke subang, interview n anta freelance job, kemarin takde ada, semalam ke serdang amik job, harini ke subang lagi anta job, esok ke kl gathering n amik job kat gecko, lusa takde apa, tulat balik kampong, tubin balik sini, esoknya insyaallah ke subang anta job, esoknya lagi ke serdang anta n amik job, then tunggu job kak sharina dalam minggu tu jugak….guane nih…sume target dalam bulan pose @ lepas raya…tangan 2, ni pon mintak tangan org, duit sikit jugak

anyway, itis ofer, mmsc ofer, post ilustrator…hurm….tunggu masing2 counter, cuma skang yang terfikir nak pegi…satu tempat tu je, tamay cakap, tapi benefit lebih skit dari yang satu lagi ofer…kene psiko bab2 ni 😛

anyway, duwet dah makin sikit, tambah perit nak balik kampong…modal lagi…sewa umah, api, air, makan minum, part yang paling sakit, mutor aku pon nak makan jugak, nak bejaga jugak, igt nak soh dia carik keje jela pasni…hurm…

baru lepas upload website dengan domain .com, hahahahaha…akhirnya cita2 aku mendirikan webpage sendri burjaya, awalupon agak berat, tapi takpe ver1 baru….byk lagi kene improve…kawan2 dtg ah jenguk, net folio aku

 

www.budaksapa.com

 

trima kasih aku dahulukan