Archive for September, 2006

this is the best part bila aku tepati janji n org lain yang nak aku tepati janji dia pon tak tepati janji….so apa yang lack, apa yang tak btol, apa yang kurang, apa yang tersalah waktu berjanji, anyway aku tak rasa apa lagi setakat ni…cumanya…tak dapek dahla nak dtg balik kalu dah lack, byk mende lagi aku nak mikir

adakah aku secure di mana2?? mak aku tau kalu aku tak keje dia soh dok umah je, plus adik aku perlukan penjamin nak beli motorsikal…aku sedang tidak bekerja, camna nak menjamin, ok je :)…keep on smiling as sweet as i could…

oh ye….ni nak dapat duit lagi, plus aku baru usahakan website baru yang akan release insyaallah bulan pose ni gak, baru start malam tadi, sikit je lagi tinggal…produksi kecil2an, buat laju2 pon takpe :P, takpe tu 1st version

hmmmm….usahakan convince org lain untuk mempercayai aku dengan segera n tros ke langkah yang lebih deras cepat dan tidak membingungkan, tapi aku sendiri blom ada langkah ke arah tu…so apa pon…kene usahakan langkah sebelum mengharap langkah org lain….tak perlu faham part ni…baca pon aku dah cukup bersyukur

bukan crita puasa

Posted: 25 : 09 : 2006 in Lupa Tag!

baru balik dari kampomm harini, sampai2 ink kerja skit, then mayen game, pc hang aku tido sampai kol3…then skang aku kat cssb baru lepas kasi work kat gecko, btw projek ngn sumone akan diketahui statusnya minggu depan insyaallah, balik kampong cambesa, kene tulong mak aku sebanyak mungkin, camna pon mak aku mesti soh buat itu ini, iyekan jela, atleast kuar peluh, memang kuar peluh, skali ngn otot sume kebas, aku umpama paralize kat umah 2 haritu, lepas angkut tanah buat beam…hmmm, demi mak n bapak aku yang terdengkot2 dek accident n ghout dulu, iyekan je, ouh…aku gi amek adik aku kat skolah dia, kat hostel…best lagi hostel aku, tapi aku tersengih2 sorang tringat zaman dok hostel dulu, tgk awek dok kat padang, kadang dia gi astaka, slalu dia gi astaka, aku leh nampak dia pada jauh, kalu dalam kelas prep pon dia dok tepi tingkap, senang nak nampak hehehe, skolah pandai takpe gak, also my 2nd gf, lagi senang nampak n social berbanding yang 1st, anyway sume dah history :: sume kumpul kat umah haritu, mak aku hepi bapak aku hepi, aku pon hepi dapat buli adik2 yang kecik, dan aku amik gamba dengan ayam2 kesayangan, ayam umah aku cam kucing manjanya, tinggal lagi skang duit nak korek kat mana sempena bulan ramadhan n syawal yang akan menJEMAH…eh menjelma, duit api duit air tak bayar lagi nih…then kang duit umah plak…hadohh….

janji dan stay

Posted: 21 : 09 : 2006 in Lupa Tag!

sekali lagi tunda ke 1hb bulan depan…aku ada 10 hari dari hari aku dapat brita tu untuk masuk ofis, aku dah goyang, ana dah goyang, n ana dah mula langkah lain plak, aku stay sebab aku janji, aku still ada job ngn itis n akan masuk kerja baru selasa depan ni…bulan puasa, puasa ke3 insyaallah, apa pon, aku crita pasal delayed masuk kerja comp baru ni…then dia sengih je cakap “peluang maseh terbuka”…aku goyang lagi…tapi sal janji…aku stay……dan kemerangkakkan mencari erti idop n apa aku nak kejar ni…aku menasihatkan fiza untuk pegi ke itis since tadi aku anta job n amik dia balik interview, tanya kawan2 cam soh ke itis, nak balik tanya mak bapak aku, tapi aritu call cam nak soh keje yang mana cepat offer…tapi sal dah janji…tanya taher pon dia soh pilih kerja yang disukai bukan kerja yang income tinggi tapi pressure…hmmmm…tapi sal dah janji….dan skang sume payment pending, again rasa cam nak senaraikan apa yang pending

1) penang perschool book
2) subang karikatur
3) subang news letter
4) markplus (ni tatau masuk ke tak)
5) itis ilustration
6) uitm ilustration

nampak cam byk je nak masuk…tapi…duit tetap takde…sume DAH JANJI…n tak tunai camna yang dijanjikan, plus aku bangun kol12 tadi tros call fiza simce dapat tau dia pegi sorang n rasa bersalah sebab malam tu dah janji ke sana sekali, sal dah janji buat rasa bersalah, sal dah janji buat rasa berdosa, rasa tak patut, rasa kene tunaikan jugak2 apa jugak cara

dan merepek baik berenti

aku secara amnya tak digaji lagi oleh mana2 company, dan skang patut waktu rehat aku, apa pon….keje2 layen….mimimimimimmiii….:(..tak keje pon ada keje, anyway, dalam keadaan skang (sedang menulis blog) aku blom tido seperti recent blog aku, mengerjakan ilustrasi itis (wah kerja ngn itis!!) dan ilustrasi uitm untuk buku agama (beli yeak nnt kat aku), persamaan kedua2 mende ni ialah…mengambil masa rehat aku…ouh yea….aku blom mandi lagi pon dtg ofis scan keje nak email pagi ni jugak…rush gilo, apa pon terima kaseh pada taher yang memandu kami (aku su dibb) ke subang makang BURGER KING, hebat dan bagus amat, taher tetap dengan nafsu buas dia,a ku ikut jugak sikit2, tapi tak sebuas dia, atleast releasela jugak tension…tapi tension tu release ke mana??

a) ke subang??
b) ke burger king??
c) ke perut..menambah boyot??

aku jawab C,
dan jugak sebelum kluar rumah semalam nampak deretan semut kat kabinet dapur, pehal ni…tak penah2 semut naik…abis kropok di makan dek semut…sekali pandang atas nampak 1 pek gula yang dah dua hari di bukak dan hanya di ikat getah…bagus housemate aku, pandai dia jaga umah, ramai semut dtg kenduri, nak tegur dah tua, tak tegur kepala kental….takpe sabar

anyway, aku igt nak psiko je ni, tapi takpe, biakan dulu, aku tunggu suraya hani, rindu kat dia, slalu aku dtg dia dah ada mengadap courseware….

:: hai, syg ::
:: eh, kau sapa ::
:: aku yang tepon kau semalam, tak kenal?? ::
:: hf aku rosak, kau salah org ni ::
:: oh, ye ke, sori ::
:: kau laki ke pompuan ::
:: aku pompuan cantek ::
:: oh, mari berkenalan, nama aku JANTAN BUDIMAN ::
:: bagos, mampos sama kau ::

perbualan dengan diri, cukup menggambarkan aku sgt tertekan dan kurang kaseh syg, tapi takpe, aku tgh kejar duwet

:: harini igt nak masak nasikla ::
:: bukan kata kau puasa ke ::
:: sapa cakap aku puasa?? ::
:: semalam kau niat tu ::
:: aku niat ke ::
:: bodoh ::
:: tapi aku nak masak nasik jugak ::
:: nanti aku beli ikan ::
:: sapa nak masak lauk?? ::
:: diri aku yang ketiga (watak ketiga) ::
:: ok, dah suruh dia masak blom?? ::
:: dah ::
:: sapa nak masak nasik?? ::
:: entah, sapa je nak masak?? ::
:: sapa nak beli ikan?? ::
:: entah, sapa je nak beli ikan?? ::
:: aku nak tido ::
:: ok ::

bosan kan?? aku tgh nak buat dialog sebelum waktu pembunuhan

:: erm…hurmmm ::
:: hah!!! hahahahaha….hehehe…heeeerrr…heeerrr ::
:: aaaark….aaaa…aaa..aa ::
:: hiargh!! ::
:: arrkk…yyyaaarrkkgghhh!! ::
:: hahahahaaahh…hiarghh!! hiarghh!! ::
:: aaaarrrkkkhhh!!! aaaarrkkhhhhhhghghghhh…kkeerrrrgghhh!! ::
:: hiargh!! haarrgghhh!! ::
:: kkkeerrgghhh~~ keeerrgghh~~ ::
:: hehehehh…heerr..heerrr ::
:: erkkgghhh~~~…… ::

translation

:: mak, abah mana?? ::
:: abah kau carik pompuan lain ::
:: mak, adik periksa dapat nombor 15 ::
:: hah, bagos, kau ngn bapak kau sama bongok ::
:: mak, tadi adik langgar anak kucing makcik leha ::
:: bagos ::
:: mak, amikkan pisau ni, nak belah epal ::
:: nah!! ::
:: mak, pisau kene mata…eeekkrgghhh!! ::
:: bagos ::
:: mak, pisau jatuh kene krongkong…..kkeergghhh…eeeerrrkkkhhh….aarrrkkhhh~~ ::

dah abis
assalamualaikum

aaaa…rizwan n fad’abg putra’li pegi interview…fiza n jemah akan, hizwan (as i heard) dah anta surat awal lagi dari aku sama ana, sapa lagi??…suraya kot…sapa buat budak2 ni twisted n turn nak cari keje lain?? sapa mula?? sapa bikin ni sume?? mana dtg idea nak quit?? environment?? salary?? ke projek tu sendri tak menyeronokkan nak dilayan, even nnt pon tak tentu lagi sronok nak layan, apa pon, nampak cam nak quit ramai2, wut d hell…sapa nampak yeak?? ppk recking company ni, still nak amik jugak projek dari dorang…sapa nampak yeak?? yeap dorang kasi duit byk2, tapi tak byk mana sampai kat worker, kat situ sapa plak…plus, of cos duit takde lagi, company kene tanggung sendri salary staff, apa pon…basic thing….sapa bikin sume ni??

aku ke itis semalam hamik kerja, freelance…tgk keje dorang best sgt2 n aku terjumpa daqlan yang kebetulan tak balik lagi, aku deal ngn abang ipar ezham, nama dia azwan, n azwan igt aku org kelantan, so dia tanya brapa hari aku nak balik, aku cakap ahad sampai isnin, actually dia nampak tekejut, maybe dia fikir kelantan jauh, takkan kau nak balik hari, cewah, nasib baik dia tanya, then mengaku yang dia igt aku org kelantan, anyway sapa2 je baca blog ni, take note yang empunya blog ni malaysian javanise, au sedikit down masuk ofis itis semalam sebab work aku tak best mana banding work yang tegantung2 kat dinding ofis dorang, tapi…kene buat jugak, tu amanah…= >

semalam tido awal pasal aku malas melayan jaga, aku tido awal pasal aku prefer melayan perut yang kenyang makan nasik goreng, aku goreng nasik je semalam, sapa baca blog ni aku berterima kasih, apakata kali ni kalu ada niat nak dropkan comment, korang dropkan comment yang negatif banding kata2 biasa atau pujian semata, peluang menjadi setan aku kasi 😉

buat apa dan tinggalkan apa

Posted: 06 : 09 : 2006 in Lupa Tag!

semalam kemarin, kemarin dulu dan hari2 yang lepas bukanla hari yang indah, bukan hari yang indah sgt, hari biasa mcam org lain rasa, cumanya di isi dengan kehadiran azwarin dan malam tadi dia pon dah balik, sapa pegi tgk wayang malam semalam bagi komen skit crita tu…harap komen tu dtg dari org yang tak ske tgk horror movie, anyway hanfon aku takde line dari semalam, tgk ana nye fon ok je, hangin btol, aku melayan sarip buat model mecha malam tadi…secara amnya dia buat jalan jauh dan tambah merumitkan, tapi takpe, tu style dia, dan dalam pada itu, aku tersa nak beli toys…oh minggu ni balik kampung, semalam jemah balik kampong, relate dia sakit, tinggal fiza sorang2 kat situ, dia bosan…aku tak perlu crita ni sebab most of people yang aku add tau, heheheh, esok masih ada dan bekerja kat ofis ni, erm minggu depan dah kat tempat layen…dulu rasa berat nak tinggal, skang dah ringan, seringan amar yang tinggalkan cssb dulu, maybe rasa aku dah sedia mcm dia sedia, mungkin skang dah patut sgt untuk berenti n cari keje yang lebih kukuh, anyway, aku insyaallah takkan rasa seclose umat2 kat cssb, i mean, close dengan ramainya, tambah2 kat sue, aku tatau nak ejek sapa lagi pasni, kalu ada pon mesti kene maki…su tak, dia sobaahulkhair, sobaahunnur, bubbye su…juga sekutu2 lain, hmmmm…patut aku tulis esok…takpe harini sneak je, masuk sisni pon dulu start freelance, thanx to kimball n gecko, barulaaa nak tebuka skit pala hotak masatu, then tros sambung keje, even masatu aku nak buat sgt animation n try kat dikotomi thanx n sori kat odows san, aku olak dikotomi sebab infusion (masatu blom pecah ke cssb) sgt hebat n management sgt jaga worker, plus kak nin sendiri sentiasa ada kat bwh monitor projek, doc takdo dah eh, tau nak siyap yo, tapi masatu hepi sgt2, n terlintas tanak blah…tapi tak sampai setaun, pada pandangan mata aku, cssb bagi perception tak elok kat aku, so now it’s time….anyway, everything in cssb with u guys would stick 4ever in my mind (maybe tak sume kot) atleast aku igt lagi…ala bukan takleh gather, unless korang kawen n laki/bini korang anti-sosial….