Archive for August, 2006

vakazion di kangar, 1st time turun kangar dan tiada tiket bas nak balik klang, thank god ada jugak counter jual tiket klang, tu pon dalam keadaan terdesak, anyway, tak seperti yang dijangka, dikatakan kecil, tapi nampak sederhana bukan kecil, majlis tetap cam besa, even agak hambar sebab takde org btol2 manage sambut tetamu atau layan tetamu n hidang makanan, apa pon tahniyah buat pasangan pengantin, cuma aku tak paham satu perkara, husband mmber aku ni anak kedua, mak dia peluk anak 1st n nangis gila2..wut the (??)…then dorang nangis ramai2 without no reason, yang kecik peluk abang dia sebab…donno, since abang dia nak balik sah alam n KERJA!! wut the (??)…aku gelakkan je..awek mmber aku dah merah2 mata tahan sebak…aku ‘cakap asal?? aku cakap kat boifren kau ni mesti kene gelak kau ni kang’, anyway, dah selamat pon akad nikah ngn sederhananya, takde pelamin n buat dihari budak skolah n dewasa kerja, juga lepas ni hidup dorang pon sederhana, coz the bride dont hav a car, aku terpikir, best kalu aku approach dia dulu, takyah tunggu ada kreta baru nak tonggang langgang kawen..hmmm anyway, tiket bas yang aku beli tu…nasib bayek aku gi tanya, dia bley sesuka hati tukar bas tak kasitau, so tukarla tiket, dahla tukar tiket, ingat ke klang, rupanya ke kl, bangsat btol, tak pasal2 aku turun kl pagi2 buta kat pudu, anyway, bukan satu hari yang buruk pon, nasib baik familiar ngn kl, plus aku ske tgk org, nak2 yang bertudung n pakai ala2 jubah, ske lagi kalu yang bertudung n berjubah tu peluk2 ngn jantan, maklumlaa subuh…maybe dorang pikir waktu tu malaikat tido lagi, so bley escape, nnt malaikat dah bangun buat baik balik…IDIOT!!…seronokkan hari merdeka, bley tgk anak ORANG MELAYU/ORANG ISLAM beromen, dan parent dorang tido lagi, harap parent dorang tros tatau yang ANAK dia…. =>, congratulation for being idiot….

Advertisements

i missed this

Posted: 27 : 08 : 2006 in Lupa Tag!

kesempatan diambil dengan baik oleh semua pelumba berikutan trek kering sepanjang perlumbaan, kelebihan pada massa yang mendahului perlumbaan dan menjarakkan diri bermula seawal baki perlumbaan masih separuh lagi, persaingan sengit antara alonso dan schumi yang kekal juga dengan alonso kedua dan schumi ketiga,  kecewa ngn corak perlumbaan team william n bmw sauber, heidfeld yang cemerlang di trek budapest kecundang dan hanya pada kedudukan kedua terakhir (14), aku harap aku dapat cakap lebih lagi pasal race kali ni, tapi aku terlepas live hari sabtu, even semalam pon dah half, so aku tatau hal yang btol….anyway, aku sgt tumpu pada animation skang…animator for freelance (??) anybody?? hehehe

worse comes to worth…(??)

Posted: 23 : 08 : 2006 in Lupa Tag!

“bla…bla…bla… and services are remain the same” best gila company ni treat worker, anyway, adik angkat aku accident tatau bila, tak kesah sal dia ok :), apa kata kalu tghhari ni aku balik umah buat freelance yang lebih menguntungkan?? dan lepak umah sambil claim aku balik kol9, radical tapi worthfull, who can treat us this way?? full of foolishness, erm tanak crita sal ofis…so, malam tadi aku lepak ngn mmber aku kat tatau mamak tu nama apa, kedai melayu dah tutup, kitorang masih buat multitask, memang mende tu pelbagaikan skill kami…tapinye kalu dah tak berenti2, jadah, dahla kene bambu je, keje banyak2, gaji kedemut, tu ada nak tambah keje lagi tu…oooppps i did it again bak kata britney spe’ot, pagi tadi bangun lewat, adi kejut aku jaga kejap tu tido balik kerkerker…sowi adi…aku sedang berjuang…tu dekat klimaks nak menang dah tu, taher lagi lewat bangun…tapi kalu aset sume kuar dorang tanak counter…kan ke bongok nak mampos, harap kat fresh dtg pala bengap lagi tatau apa kasi projek besar2 nak cepat2 n expect kualiti best senantiasa, plus gaji sikit…apa dorang dapat yek…ouh..takde spy kot, aku burn dvd aku, malam ni bley layan…ouh harini opening monster house…camna yeak nak pegi…aku adahal plak….aku rasa better berenti carik keje lain pada dok company berkira gila gaji…yes kitorang baru, tapi tak semestinya baru keje takde kemahuan n keperluan yang nak kene tanggung…shithead..again…i cant afford

efficient, reliable n reasonable

Posted: 22 : 08 : 2006 in Lupa Tag!

it was planned to be held next 2 days, but i fast forwad, so it will be held today, tonite, try to twist this things up quickly, i wish this is the last, but of cos not, 2 things to be done 1st is ehehehem, 2nd is cover for uitm’s book, tomorrow, meet a client in subang, discuss bout the illustrations for sumkind of  islamic book, friday…tesco (??), weekend awie order me to work that 2days…still my hand shakin’ for my website n animation, is this the life i dreamt about?? is that so….hmmm, wut am i babbling about…anyway, i went home yesterday, shocked with gross things in the bathroom, waste from upper level were drooling n make my bathroom turn to yellow colour, gross yellow, i wash the bathroom n i reheated some food, i ate, n i went to slept….i woke up n there was taher preparing his dishes, he told me he went up stairs, but no one in the house, so he left a note n called our tuan rumah, so the tuan rumah will manage that gross thing, that wut i was told, n i still slept late, after struggling for the cover, ate maggi, i went to bed with conan comics that drag me till 4.15am….n i do it everyday…i wish theres a woman beside me

mounted mouth full of shit

Posted: 21 : 08 : 2006 in Lupa Tag!

atleast i’m trying, i knoe my english are bad, so bad that u cant even imagine, remember my english teacher told me, “kamal 50-50, saya tak boleh target dia gagal, tak boleh target dia cemerlang english”, but atleast i’m in the list of target students for english subject, the fake story is i’ve got all of the payments last nite, the truth is, i broke n poor n miserable with all crap things every inch of empty space in my head, n last nite i struggled  finishing  current project for the news letter,  n what i thought about…i thought about a girl i used to knoe back in uitm, shes cute nice adorable n wutever good things u would like to say for whome u loved, n i particularly missed her so much, but i recked the entire relationship for a reason that me myself cant even accept it, think, how would she??…ok wutever, i should babbling about money n luxuriness, i should rebuild my site, my client demand/requesting for my website yesterday for publicity, n the site was undone coz of my own things, n i was being hit yesterday by that request to start all over again, n now, im working on it, kergh! – my english are still bad, whoss caresss

berkenaan kerja

Posted: 20 : 08 : 2006 in Lupa Tag!

dua hari cuti tak rasa apa, dunia aku dalam bilik dan berterusan dalam bilik sahaja sampai pagi tadi baru kluar bilik dan ke ofis…apapun, dunia kepala masih dengan kerja, kerja dan duit dan kerja lagi, kawan baik dan istri akan berpindah mencari kerja lain, insyaallah sedang berusaha untuk mendapat tingkat pendapatan yang lebih baik,hari jumaat baru lepas siapkan ilustrasi untuk ITIS, buat stroke DISNEY dan kemudiannya tros dapat call untuk projek news latter kanak2, so aku kene buat cover, juga insyaallah client penang datang nak kasi cek untuk pojek buku skolah itu hari, dalam pada tu sedang fikirkan cover buku uitm projek dari gecko hmmmm…tiada henti dan trus-trusan bekerja…harini aku tak sarapan, cuba cut kos sebanyak mungkin, mahupun rm1, ini penting untuk masa depan dan poket yang mulai kering, bia pon nampak byk projek…tapi best kalu sume payment masuk serentak

apa yang pending :
1) payment buku jawi n baki buku english
2) payment karikatur subang
3) payment buku uitm
4) payment news letter subang